18:19 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Ρουβίκωνας στην πρεσβεία του Ιράν

ΕΔΕ για τον φρουρό της πρεσβείας του Ιράν μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα

© Φωτογραφία: liveleak.com
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο βίντεο, ο φρουρός της πρεσβείας φοράει λευκή φανέλα αντί για τη στολή του, έχει το όπλο κρεμασμένο στον ώμο και απομακρύνεται από το φυλάκιο τη στιγμή που τα μέλη του Ρουβίκωνα πετούν μπουκάλια στο κτίριο.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διατάχθηκε από την αστυνομία για την επίθεση των μελών του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία, τα ξημερώματα στο Παλαιό Ψυχικό.

Η ΕΔΕ θα αφορά την συνολική διαχείριση της επίθεσης, καθώς στο βίντεο που δημοσιοποίησε ο Ρουβίκωνας, ο φρουρός του κτιρίου φοράει λευκή φανέλα αντί για τη στολή του και έχει το όπλο κρεμασμένο από τον ώμο του. Επίσης, φαίνεται να απομακρύνεται από το φυλάκιο την ώρα του περιστατικού, ενώ τα μέλη του Ρουβίκωνα πετούν μπουκάλια με μπογιά στο κτίριο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως είπε ο αστυνομικός, μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, καθώς ήταν η ώρα της αλλαγής βάρδιας και πήγαινε να φορέσει το πάνω μέρος της στολής του, (επειδή στον δρόμο φορούν πολιτικά από την μέση και πάνω για να μην δίνουν στόχο), όταν είδε ξαφνικά μπροστά του τα μέλη του Ρουβίκωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπογιές στην πρεσβεία του Ιράν από τον Ρουβίκωνα

Η ΕΔΕ θα διερευνήσει γιατί δεν έπραξε ο αστυνομικός τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό, ή τουλάχιστον να πατήσει το κουμπί του ασυρμάτου για να ειδοποιηθεί η Άμεση Δράση, αλλά ταυτόχρονα θα εξεταστεί αν είχαν δοθεί από τους προϊσταμένους του οι σχετικές οδηγίες και εντολές σχετικά με τα καθήκοντά του.

Σχετικά:

Μπογιές στην πρεσβεία του Ιράν από τον Ρουβίκωνα (βίντεο)
Γεροβασίλη: Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα Εξάρχεια, τον Ρουβίκωνα και την τρομοκρατία
Κουμουτσάκος για εισβολή Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΞ: Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δε δουλεύει
Tags:
ΕΔΕ, πρεσβεία, βίντεο, Ρουβίκωνας, αστυνομία, Παλαιό Ψυχικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK