ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην κεφαλή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τοποθετείται, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Η Λυδία Κονιόρδου, που διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού, είναι η νέα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), για το υπόλοιπο της θητείας των μελών του.

Με ανακοίνωση του το ίδρυμα γνωστοποιεί ότι η κ. Κονιόρδου αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΔΣ. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο διαμορφώνεται ως εξής: ο Νίκος Μανωλόπουλος, ορίζεται Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος, ο Δημήτρης Δημητρόπουλος, Εκπρόσωπος Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, μέλος, ο Γιώργος Κουμεντάκης, Εκπρόσωπος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέλος, ο Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας, μέλος, ο Ανδρέας Νοταράς, μέλος, ηΤίνα Στέα, μέλος.

Η κ. Κονιόρδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο ΕΚΠΑ. Επίσης, αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θέατρου.

Εργάστηκε στο θέατρο ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και παιδαγωγός στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάχτηκε μεταξύ άλλων από τους σκηνοθέτες Κάρολο Κουν, Αλέξη Μινωτή, Λευτέρη Βογιατζή, Κώστα Τσιάνο, Γιάννη Κόκκο, Ανατόλι Βασίλιεφ και Ρόμπερτ Γουίλσον.

Βραβεύτηκε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, καθώς και για την εν γένει προσφορά της στο Αρχαίο Δράμα.

Υπηρέτησε την θεατρική αποκέντρωση ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια των ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και Πάτρας.

Την περίοδο 2016-18, διετέλεσε Υπουργός Πολιτισμού.

Σχετικά:

Δωρεά 25 εκατ. ευρώ στην πυροσβεστική από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος
Tags:
πρόεδρος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λυδία Κονιόρδου, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK