07:34 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ξεκίνησε σήμερα, αλλά διεκόπη για τις 27 Σεπτεμβρίου, η δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Για την υπόθεση δικάζονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο πέντε κατηγορούμενοι.

Η προγραμματισμένη για σήμερα δίκη της δολοφονίας του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ξεκίνησε, αλλά σύντομα διακόπηκε, καθώς ορισμένοι από τους κατηγορουμένους δήλωσαν ότι δεν εκπροσωπούνται από συνηγόρους.

Ο ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο, στις 12 Οκτωβρίου 2017. Έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς που δέχτηκε στο στήθος.

Κατηγορούμενοι είναι πέντε Αλβανοί, εκ των οποίων οι τρεις βαρυποινίτες για άλλες υποθέσεις.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Διακόπηκε, όμως, για τις 27 Σεπτεμβρίου μετά τη δήλωση ορισμένων κατηγορουμένων ότι δεν εκπροσωπούνται, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Στο δικαστήριο δήλωσε παράσταση Πολιτικής Αγωγής η οικογένεια του ποινικολόγου. Μεταξύ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής θα παρασταθούν στη δίκη, οι δικηγόροι Μάκης Βορίδης, Βασίλης Αλεξανδρής και Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Ως φυσικοί αυτουργοί δικάζονται οι δύο αλλοδαποί, ο ένας εκ των οποίων καταζητείται. Οι υπόλοιποι τρεις που είναι κρατούμενοι για υποθέσεις ανθρωποκτονιών και άλλα αδικήματα, δικάζονται για ηθική αυτουργία.

Στο Μικτό Ορκωτό μετήχθη από τις φυλακές Χαλκίδας, ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, τον οποίο εκπροσωπούσε, με άλλους δικηγόρους, το θύμα στην υπόθεση της Energa, καθώς είναι μάρτυρας στην παρούσα υπόθεση.

Tags:
δίκη, διαβατήριο, δολοφονία, δικαστήριο, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, Αριστείδης Φλώρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK