03:45 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το κοινωνικό έργο της ΕΛ.ΑΣ. και στο ζήτημα της προστασίας των ζώων από την κακοποίηση εξήρε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι ο ρόλος της Αστυνομίας δεν είναι μονοθεματικός ως όργανο καταστολής.

Η κακοποίηση ζώων ταυτίζεται με την κακοποίηση στον άνθρωπο και κυρίως στα παιδιά, αλλά και με την βίαιη επιβολή ισχύος προς τον αδύναμο και τον διαφορετικό, τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας σε ημερίδας της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των ζώων.

Η υπουργός όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήρε το κοινωνικό έργο της Αστυνομίας και πρόσθεσε πως η πρωτοβουλία για την διοργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας, «απαντάει σ' ένα βαθμό και σε όσους επιφυλάσσουν για τους ανθρώπους που υπηρετούν στο Αστυνομικό Σώμα τον μονοθεματικό ρόλο του οργάνου καταστολής».

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε και να καταδείξουμε πως η Αστυνομία έχει κοινωνική αποστολή και ανθρωποκεντρικό ρόλο, το να βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, στην υπηρεσία του, να δίνει περιεχόμενο στην ασφάλειά του και να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητάς του. Με επάρκεια, συνειδητοποίηση και ευσυνειδησία απ' την πλευρά των ανθρώπων της. Έτσι μόνο εδραιώνεται σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών», τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

Η υπουργός επεσήμανε πως η κακοποίηση των ζώων «εμπεριέχει ταπεινά κι αποτρόπαια χαρακτηριστικά, που δεν είναι συμβατά και ανεκτά για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας» και πως απαιτείται διαπαιδαγώγηση των πολιτών.

Την ίδια θέση διατύπωσε και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, η οποία τόνισε ότι η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τα ζώα και αναφέρθηκε στο έργο της Αστυνομίας σημειώνοντας ότι δεν είναι μόνο κατασταλτικό, αλλά έχει ως σκοπό την προστασία όλων και φυσικά και των ζώων.

Σχετικά:

Γεροβασίλη: Κοινό μέτωπο με την Παπακώστα εναντίον ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού
Γεροβασίλη: Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα Εξάρχεια, τον Ρουβίκωνα και την τρομοκρατία
Tags:
καταστολή, ζώα, κακοποίηση, ΕΛΑΣ, Κατερίνα Παπακώστα, Όλγα Γεροβασίλη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK