11:45 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η Ένωση Αθέων κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεις ακύρωσης δύο υπουργικών αποφάσεων για την αναγραφή του θρησκεύματος σε Γυμνάσια και Λύκεια, κάνοντας λόγο για «παράνομη» πρακτική.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει η Ένωση Αθέων για την αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια των σχολείων.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε αιτήσεις ακύρωσης δύο αποφάσεων του υπουργού Παιδείας, σχετικά με τον «καθορισμό του τύπου των τίτλων» σε Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια.

«Οι προσφυγές αυτές έρχονται σε συνέχεια των καταγγελιών για παράνομη καταγραφή του θρησκεύματος στην Παιδεία», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αθέων, προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες έχουν υποβληθεί ήδη από το 2017, αλλά και φέτος στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τον Συνήγορο του Πολίτη.

Η Ένωση Αθέων χαρακτηρίζει «παράνομη» την πρακτική της καταγραφής του θρησκεύματος που ακολουθείται στην Παιδεία, τονίζοντας ότι έτσι εξασφαλίζεται και «ο έλεγχος θρησκευτικών φρονημάτων των μαθητών», με σχετική εγκύκλιο του υπ. Παιδείας η οποία ήρθε «κατά παραγγελία θεολόγων καθηγητών».

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος, αναφέρει η Ένωση Αθέων, στόχο έχει «να ελαχιστοποιήσει τις διαρροές από την παρακολούθηση του ομολογιακού μαθήματος των θρησκευτικών».

Η ανακοίνωση της οργάνωσης κλείνει με την υπενθύμιση ότι την Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, εκδικάζεται στην ολομέλεια του ΣτΕ προηγούμενη προσφυγή για το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενό του.

Tags:
αναγραφή θρησκεύματος, Λύκειο, σχολεία, απολυτήριο, Υπουργείο Παιδείας, Συμβούλιο της Επικρατείας, Ένωση Αθέων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK