00:06 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Η παγκοσμίως γνωστή παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Ζώνες επικινδυνότητας για την ασφαλή πρόσβαση τουριστών στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

CC0 / pixabay
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ζώνες επικινδυνότητας και συγκεκριμένα σημεία προσέγγισης των τουριστών ανακοίνωσε για την παραλία Ναυάγιο, ο περιφερειάρχης Ιονίου μετά από αυτοψία στην περιοχή.

Σε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανακοίνωσε πως θα οροθετηθούν ζώνες επικινδυνότητας ενώ θα επιτρέπεται στους τουρίστες να προσεγγίζουν μόνο ένα συγκεκριμένο σημείο στο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, μετά την αυτοψία που έγινε με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιο Λέκκα και τον γεωλόγο, του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών, Λάμπρο Πυργιώτη.

Παράλληλα εκδόθηκαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις αρχές δύο διατάξεις απαγόρευσης προσέγγισης του συγκεκριμένου σημείου από ξηρά και θάλασσα.

«Για το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή και απασχολεί και τους επαγγελματίες της Ζακύνθου, αλλά και την ασφάλεια των επισκεπτών, αυτό που φαίνεται ότι μπορεί να προκύψει με μια διαμόρφωση της ισχύουσας απαγορευτικής απόφασης που υπάρχει, είναι η προσέγγιση σε ένα μικρό τμήμα της παραλίας το οποίο θα καθοριστεί, με ειδική σήμανση, ενώ παράλληλα θα απαγορευτεί η προσέγγιση των επισκεπτών στα " κρίσιμα" σημεία που φαίνεται ότι υπάρχουν στο χώρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γαλιατσάτος διευκρίνισε ότι η παραπάνω εκτίμηση έγινε μετά από με τους επιστήμονες που βρέθηκαν στο σημείο και θα τεκμηριωθεί και διοικητικά με την απόφαση που θα ληφθεί.

«Η λύση αυτή, να δοθεί δηλαδή στο κοινό μία συγκεκριμένη και οριοθετημένη περιοχή επισκεψιμότητας, κρίνεται σκόπιμη και ασφαλής και θα δώσει τον απαραίτητο χρόνο, ούτως ώστε η μελέτη που εξελίσσεται ήδη από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ιονίου Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, να αποδώσει καρπούς και να έχουμε τους χάρτες επικινδυνότητας για την περιοχή, αλλά και άλλες περιοχές του Ιονίου, ώστε και να παρθούν πλέον οριστικά μέτρα για να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε περιορίσει στο μέγιστο δυνατό την οποιαδήποτε επικινδυνότητα και φόβο για ατύχημα στην περιοχή» επισήμανε ο περιφερειάρχης.

Σχετικά:

Κλείνουν το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο μετά την πτώση βράχων
Βίντεο από την στιγμή της κατολίσθησης στο Ναυάγιο της Ζακύνθου
Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι από την κατολίσθηση στο Ναυάγιο Ζακύνθου
Tags:
κατολίσθηση, Ευθύμης Λέκκας, Ναυάγιο, Ζάκυνθος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK