07:18 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων του Κώστα Πάσσαρη, καθώς οι ρουμανικές αρχές ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις για τη μεταγωγή του κατηγορούμενου στην Ελλάδα.

Νέα αναβολή σημειώθηκε στη δίκη του Κώστα Πάσσαρη για τη δολοφονία δύο αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου το 2000, κατά την απόδρασή του από το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είχε προσδιοριστεί για σήμερα, Παρασκευή, ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου. Ωστόσο, ο 43χρονος πλέον κατηγορούμενος δεν κατάφερε να δώσει το «παρών», καθώς παραμένει έγκλειστος σε φυλακές της Ρουμανίας.

Σημειώνεται ότι ο Πάσσαρης κρατείται από τα τέλη του 2001, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Κραϊόβα, εκτίοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης για ληστεία με διπλό φόνο στο Βουκουρέστι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά αναβολή της δίκης, με τις δύο χώρες να προσπαθούν να συνεννοηθούν για τον τρόπο παράδοσης και τον χρόνο παραμονής του κατηγορούμενου στην Ελλάδα.

Η ελληνική πλευρά έχει δεσμευτεί ότι θα καλύψει τα έξοδα της μεταγωγής, αλλά προς το παρόν δεν έχει προσδιορίσει το ακριβές χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να παραμείνει ο Πάσσαρης στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο, ως εκ τούτου, ανέβαλε για τις 17 Απριλίου 2019 την εκδίκαση της υπόθεσης, με τον κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων να θεωρείται ολοένα και πιο πιθανός.

Tags:
αστυνομία, δολοφονία, εγκληματικότητα, Κώστας Πάσσαρης, Ρουμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK