14:06 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
1 0 0
Βρείτε μας

Ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή εισβολή ατόμων στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου στην Οδό Ασκληπιού και διακοπή της Λειτουργίας πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» με σχετική ανάρτηση στο indymedia.

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του «Ρουβίκωνα» ήταν τα άτομα που εισέβαλλαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην οδό Ασκληπιού, στο κέντρο της Αθήνας και διέκοψαν τη λειτουργία φωνάζοντας διάφορα συνθήματα.

Η ανάληψη ευθύνης έγινε με σχετική ανάρτηση στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, indymedia, όπου τα μέλη του «Ρουβίκωνα» αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Σήμερα το πρωί στις 09:00 κάναμε παρέμβαση την ώρα της λειτουργίας στον ναό άγιου νικολάου στα Εξάρχεια.Με την κίνηση μας θέλουμε να κάνουμε σαφές τους ανθρώπους της ενορίας και στον Βολουδάκη προσωπικά, ότι οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στην στέγη αστέγων, αν και οικονομικά μη ενεργοί, διαθέτουν ακόμη την ιδιότητα του ανθρώπου και δεν είναι σκουπίδια. Κανένας άνθρωπος δεν είναι σκουπίδι ούτε "ποίμνιο"».

Παράλληλα τονίζουν ότι: «Η αρχιεπισκοπή, η ενορία, δε ξέρουμε ποιος ανέλαβε την πρωτοβουλία, όταν το έκανε πριν τρία τέσσερα χρόνια, να προσφέρει στέγη σε κάποιους ανθρώπους, υπερήλικες, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, απόμαχους της ζωής. Τώρα γιατί αποφασίζει να κάνει πίσω και τους εκβιάζει να φύγουν χωρίς να τους δίνει καμιά εναλλακτική;».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των 20 με 30 ατόμων που εισέβαλαν στην Εκκλησία. Από την πλευρά τους οι ενορίτες ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι δεν κατάλαβαν τι ακριβώς φώναζαν οι «εισβολείς».

Tags:
αναρχική συλλογικότητα, εισβολή, Ρουβίκωνας, Εκκλησία, Εξάρχεια, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK