07:52 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι και πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικοί, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προειδοποιώντας ότι έχουν αυξηθεί τα κρούσματα της Ιλαράς και άλλων νοσημάτων λόγω μη εμβολιασμού.

Ανησυχία έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), η αμφίσημη εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών των παιδιών πριν εγγραφούν στο σχολείο τους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Παιδείας να ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Όπως σημειώνει, «οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι και πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικοί αφού συνιστούν μείζονα παρέμβαση Δημόσιας Υγείας στη Χώρα μας, ιδιαίτερα σήμερα που έχουν αυξηθεί τα κρούσματα της Ιλαράς και άλλων νοσημάτων λόγω μη εμβολιασμού».

«Η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανα οφείλουν να ενημερώσουν υπεύθυνα την ελληνική κοινωνία για τα οφέλη του εμβολιασμού, σύμφωνα και με τις Οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και να εξασφαλίσουν την πρόσβαση όλων των παιδιών στους εμβολιασμούς και με αποφασιστικό τρόπο να κλείσουν τα όποια παράθυρα για την ακύρωση της επιτυχίας του στόχου για καθολικό εμβολιασμό όλων των παιδιών τονίζει ο ΠΦΣ, παρατηρώντας ότι «στο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας δεν χωρούν αμφισημίες και δισταγμοί».

Tags:
παιδιά, εμβολιασμός, Υπουργείο Υγείας, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Υπουργείο Παιδείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK