07:04 27 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια όπου έχασε τη ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος

Δικηγόρος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: Ούτε λέξη για βιαιοπραγία στη δικογραφία

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ούτε λέξη δεν περιλαμβάνει η δικογραφία για τις ενέργειες του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη, όπως επεσήμανε η δικηγόρος των συγγενών του 33χρονου θύματος. Τι κατήγγειλε η κα Παπαρρούσου.

Σοβαρές ελλείψεις και παραλείψεις στη δικογραφία για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου κατήγγειλε η δικηγόρος των συγγενών του 33χρονου θύματος.

Συγκεκριμένα, η Άννυ Παπαρρούσου έκανε λόγο για απουσία από τον φάκελο της υπόθεσης οποιασδήποτε «λέξης» σχετικά με τις αντιδράσεις του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη, ο οποίος θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή, μετά τη σημερινή αναβολή της απολογίας του.

Η δικηγόρος εκτίμησε, επίσης, ότι «αν δεν υπήρχε και δεν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο, όπου εμφανίζονται να κλωτσούν τον πεσμένο Ζακ Κωστόπουλο οι δύο άντρες, ουδείς θα γνώριζε πως ο 33χρονος δέχθηκε αυτή την επίθεση».

Επεσήμανε δε, ότι ακόμη κι αυτήν την ώρα, η δικογραφία δεν περιέχει το επίμαχο βίντεο, αλλά μία καταγραφή του υλικού αυτού, η οποία πιθανότατα λήφθηκε από λογισμικό μέσω τηλεόρασης.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει η δικηγόρος, δεν προκύπτει από κανένα έγγραφο ότι έγιναν ενέργειες προκειμένου να εντοπιστεί και κυρίως, να διαφυλαχθεί υλικό από το χώρο του συμβάντος, όπως το οπτικό. «Δεν αποκλείστηκε καν ο χώρος» επεσήμανε η κ. Παπαρρούσου.

Η δικογραφία μάλιστα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τη Πολιτικής Αγωγής, στερείται καταθέσεων καθώς στο φάκελο που παρέλαβε ο ανακριτής, περιέχονται ελάχιστες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, αστυνομικών και μελών του ΕΚΑΒ.

Σχετικά:

Κενά στη δικογραφία για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, αύριο απολογείται ο κοσμηματοπώλης
Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου λένε οι ιατροδικαστές
Για «καθαρή δολοφονία» μιλά η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου
Tags:
δικηγόρος, Δικαιοσύνη, Ζακ Κωστόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK