02:43 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Θυελλώδεις άνεμοι

Πού θα βρέχει σήμερα

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται για σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά. Θυελλώδεις άνεμοι στο βόρειο Αιγάιο.

Βροχές πρόσκαιρα ισχυρές προβλέπονται για σήμερα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και ο καιρός βαθμιαία από τα δυτικά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις, εντάσσεως 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθει παό 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία προς το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, που αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές πρόσκαιρα ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοδυτικοί 7 ή 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια, από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσιου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού το απόγευμα από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί παό 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχετικά:

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων σε Εύβοια και Μαγνησία
Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική
Πότε αναμένεται βελτίωση του καιρού
Tags:
θυελλώδεις άνεμοι, καταιγίδα, βροχή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK