10:49 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αναβολή για τον Ιανουάριο πήρε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον περασμένο Οκτώβριο.

Στις 16 Ιανουαρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μετά από αναβολή που έλαβε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι πέντε Αλβανοί εκ των οποίων οι τρεις φέρονται να είναι ηθικοί αυτουργοί και βαρυποινίτες για άλλες υποθέσεις.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε απαραίτητη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ την κατάθεση συγκρατούμενου των τριών κατηγορουμένων. Ωστόσο, ο κρατούμενος δήλωσε ότι δεν θέλει να εμφανιστεί στο δικαστήριο με τη δίκη να αναβάλλεται.

Το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα κατά την επόμενη δικάσιμο ενώ του επέβαλε και πρόστιμο για λιπομαρτυρία 120 ευρώ.

Το ίδιο ισχύει και για μία ακόμη μάρτυρα που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποδέχθηκε αίτημα των τριών κατηγορουμένων ως ηθικών αυτουργών που ζήτησαν να κληθούν σε κατάθεση τρεις μάρτυρες που υπέδειξε η υπεράσπισή τους.

Όπως αναφέρουν στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα για την υπόθεση οι τρεις ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας ζητούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό από τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, που είναι μάρτυρας στην υπόθεση, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους στις οποίες κατονόμαζαν τον επιχειρηματία ως εντολέα για την επίθεση σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου. Έτσι φέρονται να προσέλαβαν τους δύο συγκατηγορουμένους τους συμπατριώτες τους, προκειμένου να «εκφοβίσουν» τον Ζαφειρόπουλο, που ήταν συνήγορος του Α. Φλώρου, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο τους. Ωστόσο παρά την εντολή που είχαν οι δύο, να πυροβολήσουν στα πόδια τον 53χρονο δικηγόρο, ο ένας από αυτούς τον πυροβόλησε στο στήθος.

Σχετικά:

Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
Tags:
δικαστήριο, δολοφονία, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK