ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Θεολόγοι αμφισβητούν την εγκυρότητα έρευνας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με την οποία το 76% των εκπαιδευτικών αντιμετωπίζει θετικά τα νέα Προγράμματα Σπουδών του Μαθήματος των Θρησκευτικών.

Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση του υπουργείου Παιδείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων για τα θρησκευτικά.

Αφορμή αυτή τη φορά, η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, για τα ευρήματα έρευνας αποτίμησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής σύμφωνα με την οποία το 76% των Θεολόγων είναι θετικοί στο νέο μάθημα των Θρησκευτικών.

«Με βάση τα δεδομένα των απαντήσεων προκύπτει ότι το νέο διδακτικό και επιμορφωτικό υλικό αντιμετωπίζεται θετικά από το 76% των Θεολόγων, ενώ το ποσοστό αρνητικής αντιμετώπισης φθάνει το 15%. Το 9% των εκπαιδευτικών δεν απάντησε ούτε θετικά ούτε αρνητικά», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Τονίζεται επίσης, ότι στα επιμορφωτικά προγράμματα συμμετείχαν 2809 εκπαιδευτικοί — θεολόγοι, «δηλαδή σχεδόν το σύνολο των Θεολόγων που εργάζονται στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

«Τα στοιχεία είναι παραπλανητικά»

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, διαψεύδει τα στοιχεία του υπουργείου και τονίζει ότι είναι παραπλανητικά.

«Οι ισχυρισμοί απορρίπτονται ως μη έγκυροι, διότι η συλλογή των δεδομένων που υποστηρίζει ο κ. Υπουργός έγινε μέσω ενός μη επιστημονικά έγκυρου και αξιόπιστου ερωτηματολογίου», τονίζει η Ένωση.

Μάλιστα, η Ένωση αντιτάσσει στοιχεία δικής της διευρυμένης έρευνας, που διενεργήθηκε τον Ιούνιο του 2017 τα οποία υποστηρίζει ότι διαψεύδουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

«Διαπιστώνεται ότι το 71,6% δηλώνει ότι το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να έχει σαφή ορθόδοξο προσανατολισμό, με σχετική προσέγγιση των μεγάλων θρησκειών, ανάλογα με το αναπτυξιακό επίπεδο των μαθητών. Συνεπώς η μέγιστη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών του δείγματος είναι αντίθετη στα νέα Προγράμματα του μαθήματος των Θρησκευτικών, που έχουν σαφή πολυθρησκειακό προσανατολισμό», καταλήγει η ανακοίνωση των Θεολόγων.

Σχετικά:

H Ένωση Θεολόγων καλεί καθηγητές να μη διδάξουν τα νέα Θρησκευτικά, τι απαντά το υπουργείο
Tags:
θρησκευτικά, Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, Υπουργείο Παιδείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK