11:13 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Αστυπάλαια

Η Αστυπάλαια «έσβησε» το τσιγάρο της

© Φωτογραφία : SOOC / Alexandros Michailidis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

Ένα νησί απεξαρτημένο από το κάπνισμα προσπαθεί να δημιουργήσει ο Δήμος του νησιού με πολίτες ευαισθητοποιημένους αναφορικά με την αντικαπνισιτκή νομοθεσία και την τηρησή της.

Τη «μεταμόρφωσή» της ξεκινάει η Αστυπάλαια στο πρώτο ελληνικό νησί μη καπνιζόντων.

Ο νέος χαρακτήρας που υιοθετεί το νησί αντιστοιχεί στην μετατροπή του σε «πηγή θετικής ενέργειας», που την ευεξία και την ανώτερη ποιότητα ζωής που προσφέρει η Αστυπάλαια να τοποθετείται στο επίκεντρο.

Με γενικό πλαίσιο την αυστηρή εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στο Δημαρχείο, αλλά και σε όλους τους κλειστούς δημοτικούς χώρους, ετοιμάζεται μία σειρά δράσεων. Αυτές θα αφορούν την παρότρυνση των επιχειρήσεων του νησιού ως προς την τήρηση της νομοθεσίας για το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους καθώς και την ενημέρωση κατοίκων και επισκεπτών της Αστυπάλαιας σχετικά με τη SMOKE-FREE πρωτοβουλία.

Η ιδέα έχει διπλό στόχο: Από τη μία πλευρά το νησί επιδιώκει να αναβαθμίσει ριζικά την εμπειρία που παρέχει στους επισκέπτες του και ενώ από την άλλη να ευαισθητοποιήσει τόσο τους πολίτες όσο και τις επιχειρήσεις αναφορικά με τη σημασία της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Σε ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους, στη χώρα της Αστυπάλαιας, έγινε η ανακοίνωση της «SMOKE-FREE» πρωτοβουλίας που ανήκει στο Δήμο Αστυπάλαιας και υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την εταιρεία Παπαστράτος.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων. Αναφορικά με την πρωτοποριακή ιδέα μίλησαν ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Πανορμίτης Κονταράτος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, η Αντιδήμαρχος Αστυπάλαιας, Μαρία Καμπούρη και ο Κώστας Μουλακάκης, Γενικός Διευθυντής Marketing της Παπαστράτος.

Με στόχευση να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα σεβασμού και πολιτισμού, ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας ανακήρυξε την περιοχή των ανεμόμυλων, σε «ανοικτή ζώνη χωρίς τσιγάρο». Παράλληλα, δήλωσε πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου ο Δήμος Αστυπάλαιας να γίνει ο πρώτος οργανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα που θα λάβει πιστοποίηση «SMOKE-FREE», από μεγάλο, ανεξάρτητο οργανισμό.

Tags:
αντικαπνιστικός νόμος, τσιγάρο, νησί, Κάπνισμα, Αστυπάλαια, Αιγαίο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK