Ελληνική κρίση.

Η αβεβαιότητα κυριαρχεί στον ιδιωτικό τομέα: Πόσοι φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους

© Φωτογραφία :
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

«Η σημερινή κατάσταση στην αγορά εργασίας δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας», τονίζει η ΓΣΕΕ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνάς της. 7 στους 10 δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας, το 66% διατηρεί δυσοίωνες εκτιμήσεις για τον μισθό του.

Οι νέοι εργαζόμενοι 25 έως 44 ετών και «ευέλικτοι» είναι οι πλέον απαισιόδοξοι και αβέβαιοι για το επαγγελματικό τους μέλλον, όπως καταδεικνύει έρευνα που διεξήγαγε η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας.

Ενδεικτικό του τεράστιου, σε ένταση και έκταση, ζητήματος της εργασιακής ανασφάλειας είναι πως μόνο το 55% εμφανίζονται βέβαιοι για τη διατήρηση της δουλειάς τους στους προσεχείς έξι μήνες, με το ποσοστό της «σιγουριάς» να υποχωρεί στο 31% για τους μερικώς απασχολούμενους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ειδικής θεματικής έρευνας κοινής γνώμης της ΓΣΕΕ που αφορά σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, το 70% των νέων εργαζόμενων (25 έως 44 ετών) και 7 στους 10 ευέλικτα απασχολούμενοι δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία της χώρας τους επερχόμενους μήνες, αναδεικνύοντας την παγίωση μιας γενικευμένης θεώρησης μηδενικών προσδοκιών που διαχέεται σε κάθε πτυχή του εργασιακού, κοινωνικού και οικονομικού γίγνεσθαι τροφοδοτώντας, μεταξύ άλλων, φαινόμενα φυγής-μετανάστευσης (brain drain).

Ταυτόχρονα, το 66% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα διατηρούν δυσοίωνες εκτιμήσεις για την εξέλιξη των αμοιβών τους το επόμενο εξάμηνο ενώ μόλις 1 στους 4 δηλώνει ότι ο εργοδότης του σέβεται πλήρως τα θεσμοθετημένα εργασιακά του δικαιώματα.

Tags:
απαισιοδοξία, εργαζόμενοι, έρευνα, ΓΣΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK