21:31 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Εισαγγελία Διαφθοράς διερευνά μία νέα υπόθεση, η οποία προσομοιάζει με την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου. Επεκτείνεται η έρευνα των εισαγγελικών αρχών. Στο στόχαστρο και το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Την έρευνα για τις υποθέσεις παράνομων αποφυλακίσεων αποφάσισε να διευρύνει η Εισαγγελία Διαφθοράς, θέτοντας στο επίκεντρο τα αδικήματα τόσο της εγκληματικής οργάνωσης, όσο και του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Ο Αριστείδης Φλώρος της Energa στον εισαγγελέα διαφθοράς στο εφετείο Αθηνών
© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου. Ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε επιδεικνύοντας πλαστό έγγραφο, το οποίο πιστοποιούσε την ύπαρξη ποσοστού αναπηρίας άνω του 67%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η Εισαγγελία εντόπισε κύκλωμα, το οποίο δρούσε στο εσωτερικών των φυλακών και χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις, με στόχο την αποφυλάκιση κρατουμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ερευνάται η υπόθεση βαρυποινίτη, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο τελευταίος κατάφερε να αποφυλακιστεί πριν από λίγους μήνες, επικαλούμενος αναπηρία και προσκομίζοντας πιστοποιητικά, τα οποία ελέγχονται ως πλαστά.

Όσον αφορά την υπόθεση του κ. Φλώρου, η έρευνα φαίνεται πως βρίσκεται στην τελική ευθεία, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εντοπιστεί και δεύτερο πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας.

Σχετικά:

Στον εισαγγελέα ο Αρ. Φλώρος της Energa
Συνελήφθη ο Αριστείδης Φλώρος, δεκτή η έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης
Αριστείδης Φλώρος: Όσα λέγονται παραβιάζουν το τεκμήριο της αθωότητάς μου
Tags:
φυλακή, κρατούμενοι, αποφυλάκιση, Εισαγγελία Διαφθοράς, Αριστείδης Φλώρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK