Φορτηγό

Μεταφορείς έκαναν κατάληψη της γέφυρας που συνδέει το λιμάνι Θεσσαλονίκης με το Καλοχώρι

CC0
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Εργαζόμενοι στις μεταφορές προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης σε κατάληψη της αερογέφυρας που συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με το Καλοχώρι, την ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό.

Την αερογέφυρα που συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με το Καλοχώρι, την ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό έκλεισαν συμβολικά εργαζόμενοι στις μεταφορές, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση της γέφυρας και για τη μη ολοκλήρωση του δεύτερου κομματιού της.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μεταφορών και του συνδικάτου οδηγών "Ερμής", Ευάγγελος Πλαστηράκης, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και επισήμανε πως οι εργαζόμενοι επί χρόνια διαμαρτύρονται για την κατάσταση και κανείς δεν δίνει σημασία.

«Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας τον Νοέμβριο, εάν δεν επαληθευτεί η πληροφορία που μας δώσανε μόλις σήμερα, ότι οι εργασίες συντήρησης και κατασκευής θα ξεκινήσουν εντός του τρέχοντος μηνός», προειδοποίησε ο κ. Πλαστηράκης

Πριν από έναν μήνα, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μεταφορών και του συνδικάτου οδηγών "Ερμής" ζήτησαν από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, να διερευνηθεί η στατικότητα και η κατάσταση του οδοστρώματος της συγκεκριμένης αερογέφυρας ενώ είχαν καταγγείλει ότι κανένας αρμόδιος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να τους ενημερώσει για το ποιος είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση της γέφυρας.

«Στέλεχος της ΟΛΘ ΑΕ (σ.σ.η εταιρεία δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα αλλά την απασχολεί επίσης, καθώς η αερογέφυρα αποτελεί την είσοδο των φορτηγών στο λιμάνι) μας ενημέρωσε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται, εκτός απροόπτου, να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί και το θέμα της αερογέφυρας. Διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι οι εργασίες συντήρησης και κατασκευής του δεύτερου κομματιού δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν και εντός του Οκτωβρίου. Θα δούμε. Ειδάλλως, από τον Νοέμβριο θα ξεκινήσουμε εκ νέου κινητοποιήσεις», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σύμβουλος εργασίας της ΠΟΣΕΜ, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Tags:
αερογέφυρα, κατάληψη, φορτηγό, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK