00:13 17 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για τα περί αποβολής του από τη ΔΟΕΣ: Καμία σχετική απόφαση

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στην έντονη φημολογία περί αποβολής του από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, απαντά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με ανακοίνωσή του.

Η διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά και τα δημοσιεύματα για αποπομπή από τον διεθνή οργανισμό, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή ότι μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει στα χέρια της κάποια σχετική απόφαση

Στην ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εξηγεί αναλυτικά τα βήματα στα οποία προχώρησε η παρούσα διοίκηση από τις 3 Ιουνίου 2018, οπότε και ανέλαβε επίσημα τη διαχείριση.

Τονίζει, μάλιστα, ότι ανέλαβαν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να υλοποιηθούν οι «απαιτήσεις» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου και σήμερα, 11 Οκτώβρη, παρέδωσε το αντίγραφο του καταστατικό στο ΚΔΣ, στη ΔΟΕΣ και στο υπουργείο Υγείας.

Η σημερινή διοίκηση δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο «βαρύ», όπως το χαρακτηρίζει, φορτίο που ανέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση που «έφερε σε αδιέξοδο τις σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας με τη ΔΟΕΣ».

Τέλος, ξεκαθαρίζει αναφορικά με το σενάριο αποπομπής της από τον διεθνή οργανισμό:

«Σε σχέση, πάντως, με δημοσιεύματα περί αποφάσεως της ΔΟΕΣ αναφορικά με τον ΕΕΣ, σας γνωρίζουμε ότι μέχρι στιγμής δεν μας έχει αποσταλεί καμία σχετική απόφαση».

Να σημειωθεί πως από το 2012 η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών & Ερυθράς Ημισελήνου είχε προειδοποιήσει σχετικά ενώ τον τελευταίο καιρό ήταν όλο και περισσότερα τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον ελληνικό οργανισμό «εκτός».

Μάλιστα, σήμερα έγινε λόγος για τετελεσμένο γεγονός, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, που υποστηρίζει πως η διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δεν συμμορφώθηκε με όσα της έχουν ζητήθηκαν και με επιστολή που εστάλη την Τετάρτη γνωστοποιείται η αποβολή του.

Αξίζει να αναφερθεί πως η επιστολή φέρεται να εστάλη, μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση του ελληνικού οργανισμού, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Tags:
αποβολή, Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ερυθρός Σταυρός, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK