04:32 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ένα πολιτιστικό γεγονός για τους λάτρεις των γαστριμαργικών απολαύσεων θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα αλλά στο επίκεντρο του θα βρεθούν γεύσεις Ρωσίας.

Ρωσική γαστρονομική εβδομάδα θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 27 Οκτωβρίου 2018 στη χώρα μας, μια διοργάνωση του Διεθνούς οινογαστρικού κέντρου.

Η Ρωσική γαστρονομική εβδομάδα θα ξεκινήσει με δεξίωση στην Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα με συμμετοχή Ελλήνων και Ρώσων διπλωμάτων και επίσημων προσώπων, εκπροσώπων του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας, επιχειρηματιών, παραγόντων επιστήμης και πολιτισμού, όπως και εκπροσώπων ΜΜΕ.

Η τελετή έναρξης φυσικά θα συνοδεύεται από δημιουργικά πιάτα Ρώσων σεφ.

Η γαστρονομική εβδομάδα θα συνεχιστεί από μια σειρά γεγονότων στην Κέρκυρα.

Οι χώροι της διεξαγωγής εκδηλώσεων της εβδομάδας είναι τα ξενοδοχεία Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort 5* στην Αθήνα και Kontokali Bay Resort & Spa 5* στην Κέρκυρα.

Στόχος του πρότζεκτ είναι η ενίσχυση πολιτιστικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας αλλά και η προώθηση των συμμετεχόντων χωρών ως ελκυστικών τουριστικών προορισμών.

Κατά τη διάρκεια της θεματικής αυτής εβδομάδας θα παρουσιαστούν πιάτα της ρωσικής εθνικής κουζίνας, τοπικά προϊόντα και ποτά στο κοινό άλλων χωρών. Σκοπός του πρότζεκτ είναι και η προσέλκυση της προσοχής προς τα τοπικά επενδυτικά σχέδια στον τομέα της διαχείρισης φιλοξενίας.

Οι συμμετέχοντες και προσκεκλησμένοι της Ρωσικής γαστρονομικής εβδομάδας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πιάτα από διάφορες περιοχές της Ρωσίας: κουζίνα του Κουμπάν, σύγχρονη κουζίνα της Μόσχας, κουζίνες της Περιφέρειας Περμ και Κεντρικής Ρωσίας, κουζίνα του Πσκοβ, όπως και της Βόρειας Ρωσίας.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν τα συνέδρια γαστρονομίας «Αθήνα-Ρωσία» και «Κέρκυρα-Ρωσία» με συμμετοχή των κορυφαίων Ρώσων εμπειρογνωμόνων στον τομέα οινογαστρονομίας, του Προέδρου της Ομοσπονδίας εστιατόρων και ξενοδόχων Igor Bukharov και του Προέδρου του Εθνικού Συνδέσμου Γαστρονόμων Viktor Belyaev,

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΔΟΚ με την υποστήριξη του Υπ. Εξωτερικών και του Υπ. Πολιτισμού της Ρωσίας, της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας Rossotrudnichestvo, του Ομοσπονδιακού πρακτορείου τουρισμού (Rostourism) και σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ (UNWTO), την Ομοσπονδία εστιατόρων και ξενοδόχων της Ρωσίας, το Εθνικό Σύνδεσμο Γαστρονόμων της Ρωσίας, αλλά και άλλων κορυφαίων ρωσικών επαγγελματικών οργανώσεων. Επίσης, το πρότζεκτ υποστηρίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας, το Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), το Δήμο Κέρκυρας, ελληνικές επαγγελματικές οργανώσεις και συνεταιρισμούς του κλάδου.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK