15:39 17 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Περιπολικό της αστυνομίας

Και επισήμως εγκληματική ενέργεια ο θάνατος των τριών γυναικών στο Διδυμότειχο

CC0 / FsHH
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα η νεκροψία - νεκροτομή των τριών γυναικών, οι οποίες εντοπίστηκαν νεκρές στον Έβρο. «Αδιαμφισβήτητα εγκληματική ενέργεια» το σχόλιο του ιατροδικαστή.

Σε «αδιαμφισβήτητα εγκληματική ενέργεια» αποδίδεται ο θάνατος των τριών γυναικών, οι οποίες εντοπίστηκαν νεκρές στο Πραγγί, στο Διδυμότειχο, την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 35, 17-18 και 15-16 ετών, «είχαν πανομοιότυπο τρόπο θανάτου, μ' ένα βαθύ τραύμα από μαχαίρι στον λαιμό».

«Η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα έφερε και τραύματα στο θώρακα, καθώς και κάποια αμυντικά στο χέρι» έσπευσε να προσθέσει, ενώ διευκρίνισε ότι η 35χρονη και η 17-18χρονη ήταν δεμένες, κατά την τέλεση του εγκλήματος.

Πάντως, αποσαφήνισε ότι δεν διαπιστώθηκε σεξουαλική ή άλλου είδους κακοποίηση, ωστόσο «έχει ληφθεί υλικό για τοξικολογικές αναλύσεις και για εξετάσεις DNA, προκειμένου αυτό να επιβεβαιωθεί και εργαστηριακά».

Όσον αφορά τα δύο μαχαίρια που βρέθηκαν πλησίον των γυναικών, ο ιατροδικαστής εκτίμησε ότι «το ένα ταιριάζει με τα τραύματα, παρότι δεν ξέρω αν χρησιμοποιήθηκαν και τα δύο μαχαίρια, γιατί τα θανατηφόρα τραύματα είναι τόσο μεγάλα, τα οποία εκ των πραγμάτων μπορούν να προκληθούν και από τα δύο μαχαίρια».

Απέκλεισε δε, το ενδεχόμενο της ληστείας, γιατί «η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα φορούσε τα χρυσαφικά της, ενώ η δεύτερη ηλικιακά ένα μπρασελέ μ' ένα αστεράκι».

«Είμαι στον Έβρο από το 2000 και επί 18 χρόνια χειρίζομαι το σύνολο των νεκρών. Ποτέ δεν είχαμε εγκληματική ενέργεια. Πεθαίνουν οι άνθρωποι από πνιγμό, από το ψύχος, από τις κακουχίες. Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό εγκληματικής ενέργειας που έχουμε φέτος, με τελείως διαφορετικά όμως χαρακτηριστικά. Δεν παύει όμως να είναι εγκληματική ενέργεια, κάτι που δεν υπήρχε πριν στην περιοχή» εξήγησε, παράλληλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ομάδα του τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέβη την Πέμπτη στην Ορεστιάδα, προκειμένου να συνδράμει τις έρευνες των τοπικών αρχών.

Tags:
μετανάστες, αστυνομία, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK