10:28 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου

Δούρου: Οι Περιφέρειες δεν έχουν επιχειρησιακή ευθύνη στην κατάσβεση πυρκαγιών

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01

Η Περιφερειάρχης ζητεί γρήγορους ρυθμούς στην έρευνα για την τραγωδία τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το απαιτεί «ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων και στον πόνο των οικογενειών τους».

Επικαλούμενη το ισχύον θεσμικό πλαίσιο η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σχολιάζει ότι ο «β' βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες δεν έχουν επιχειρησιακή ευθύνη στην κατάσβεση των πυρκαγιών», με αφορμή την κλήση της να εξεταστεί για την πύρινη καταστροφή στο Μάτι.

Σε δήλωσή της αναφέρει ότι «με ιδιαίτερη ανακούφιση θα συμβάλλω στην ανεύρεση των αιτιών και στη διαλεύκανση των ευθυνών της τραγωδίας στην Αν. Αττική».

Ζητεί μάλιστα πιο γρήγορους ρυθμούς στην έρευνα για την τραγωδία τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων και στον πόνο των οικογενειών τους, απαιτεί μια τέτοια υπόθεση υψίστης σπουδαιότητας, όπως είναι η έρευνα της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, να προχωρήσει με ρυθμούς διαφορετικούς. Διαφορετικούς από τους αργούς ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει σε σχέση με μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, υποθέσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στη κρίση χρέους της χώρας μας».

Σχετικά:

Φονικές πυρκαγιές στην Αττική
Tags:
Δικαιοσύνη, πυρκαγιά, Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, Μάτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK