10:16 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Στιγμιότυπα από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Μόριας.

Το κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια επισκέφτηκε γερμανός υπουργός

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας Γκερντ Μίλερ δήλωσε «εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και την εικόνα του κέντρου» και ότι «δεν έχει καμία σχέση με όσα γράφονται στο διεθνή Τύπο».

To Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου επισκέφτηκε ο υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, Γκερντ Μίλερ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο γερμανός υπουργός μετέβη στη Λέσβο με πτήση κυβερνητικού αεροσκάφους προερχόμενος από την Ιταλία και μετέβη απευθείας από το αεροδρόμιο στη Μόρια, όπου είχε ενημερωτικής φύσεως συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Γκουγκουλή και τον διοικητή του Κέντρου, Γιάννη Μπαλμπακάκη.

Μετά τις συναντήσεις, ο κ. Μίλερ επισκέφθηκε ζώνες του καταυλισμού, ενώ όπως έγινε γνωστό από τους συμμετέχοντες στις συναντήσεις του, απερχόμενος δήλωσε ότι στην Μόρια ήλθε για να υποστηρίξει και να βοηθήσει το επιτελούμενο έργο.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας σχολίασε ότι φεύγει «εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και την εικόνα του κέντρου, που δεν έχει καμία σχέση με όσα γράφονται στο διεθνή Τύπο».

Προηγουμένως, ο Γκερντ Μίλερ είχε πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στην Τυνησία και τη νότιο Ιταλία. Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, στην Τυνησία δήλωσε πως οι γερμανικές εταιρείες πρέπει να δημιουργήσουν περισσότερους χώρους κατάρτισης στη χώρα αυτή, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει στη βόρειο Αφρική νέες συμφωνίες κατάρτισης, με γερμανικές εταιρείες και επαγγελματικές ενώσεις από τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας και του τουρισμού.

Ο Μίλερ προέρχεται από το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα CSU που αποτελεί την υπερσυντηρητική συνιστώσα της κυβέρνησης Μέρκελ.

Tags:
πρόσφυγες, Γκερντ Μίλερ, Μόρια, Λέσβος, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK