17:45 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Καλοριφέρ

Ξεκινάει αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης: Πού θα κυμανθούν οι τιμές

CC0
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκτιμάται ότι θα είναι ακριβότερη από πέρσι εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών που μεσολάβησε, ενώ οι ομοσπονδίες των βενζινοπωλών και των πρατηριούχων ζητούν μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα 60 ευρώ.

Από αύριο Δευτέρα ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του να εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 1,14 ευρώ ανά λίτρο.

Η τιμή του φέτος είναι αυξημένη σε σχέση με πέρσι εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών που μεσολάβησε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας η μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου στην έναρξη της χειμερινής περιόδου τον Οκτώβριο του 2017 ήταν 94,4 λεπτά το λίτρο ενώ τον Απρίλιο, στη λήξη ήταν 1,025 ευρώ.

Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα επηρεάζουν και αυτές με τη σειρά τους την τελική επιβάρυνση του καταναλωτή.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου τα τελευταία χρόνια, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των φόρων αλλά και των διεθνών τιμών έχουν οδηγήσει σε μεγάλη πτώση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης καθώς τα νοικοκυριά είτε αδυνατούν να καλύψουν το κόστος είτε στρέφονται σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με το 2003, οπότε καταγράφηκε το μέγιστο της κατανάλωσης με 4.248.403 μετρικούς τόνους, μειώθηκε κατά 72% καθώς το 2017 έκλεισε στους 1.172.142 μ.τ.

Από την πλευρά τους, οι ομοσπονδίες των βενζινοπωλών και των πρατηριούχων ζητούν μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο (6 λεπτά το λίτρο) από τα 280 ευρώ που είναι σήμερα προκειμένου να μειωθούν αντίστοιχα και οι τελικές τιμές.

Tags:
πετρέλαιο θέρμανσης, τιμή, Πετρέλαιο, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK