07:08 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Φυλακές Διαβατών

Αίτημα οριστικής αποφυλάκισης από τον Σάββα Ξηρό

© Φωτογραφία : SOOC / Konstantinos Tsakalidis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αίτημα οριστικής αποφυλάκισης υπέβαλε ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη». Επικαλέστηκε τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Την αποφυλάκισή του, επικαλούμενος τον νόμο Παρασκευόπουλου, ζητάει ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Ο 55χρονος καταδικασθείς παραπέμπει στο αμφιλεγόμενο άρθρο «110Α» του Ποινικού Κώδικα, το οποίο προβλέπει την υπό προϋποθέσεις αποφυλάκιση κρατουμένων με αναπηρία άνω του 67%.

Ο Ξηρός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, όταν το 2002 εξερράγη στα χέρια του εκρηκτικός μηχανισμός, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του και την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης, ο ίδιος έχει ποσοστό αναπηρίας 98%, το οποίο προκύπτει από ιατρικό πιστοποιητικό του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως, είχε προσπαθήσει να αποφυλακιστεί με τον ίδιο τρόπο και ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος όπως αποδείχθηκε αργότερα, είχε προσκομίσει πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση μάλιστα, «άνοιξε» τον ασκό του Αιόλου, με τις εισαγγελικές αρχές να διερευνούν κύκλωμα διακίνησης ψευδών πιστοποιητικών εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Σχετικά:

Στις φυλακές Χαλκίδας μεταφέρθηκε Χριστόδουλος Ξηρός
Ξανά στη φυλακή ο Φλώρος
Εκτός φυλακής για λόγους υγείας ο Αριστείδης Φλώρος της Energa
Tags:
αποφυλάκιση, φυλακή, τρομοκρατία, 17 Νοέμβρη, Σάββας Ξηρός, Νίκος Παρασκευόπουλος, Αριστείδης Φλώρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK