15:28 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έκταση, μήκους 1 χιλιομέτρου, έχει σκεπαστεί με ένα πελώριο πέπλο ιστού αράχνης, στην περιοχή Πόρτο Λάγος, στην Ξάνθη. Αντίστοιχο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στο Αιτωλικό.

Νέο περιστατικό με «πελώριο πέπλο ιστού αράχνης» καταγράφηκε στην Ελλάδα, αυτή τη φορά στην Ξάνθη, λίγες εβδομάδες μετά το αντίστοιχο φαινόμενο στο Αιτωλικό.

Το πέπλο ιστού εκτείνεται σε μία περιοχή, μήκους άνω του 1 χιλιομέτρου, έχοντας σκεπάσει όλη την τοπική βλάστηση. Το φαινόμενο έχει αναπτυχθεί στις ακτές της λίμνης Βιστωνίδα, στον δρόμο προς το Μετόχι της Μονής Βατοπεδίου, στο Πόρτο Λάγος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το περιστατικό αποδίδεται στον υπερπληθυσμό των αραχνών, καθώς αυτή την περίοδο υπάρχει πληθώρα τροφής, όπως σκνίπες, μυγάκια κ.α., με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των αρθροπόδων.

Ωστόσο, οι περιβαλλοντολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί: Το φαινόμενο είναι παροδικό, καθώς όταν υποχωρήσει η θερμοκρασία, η διαθέσιμη τροφή θα ελαττωθεί και θα επέλθει συρρίκνωση του πληθυσμού των αραχνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί τις προηγούμενες εβδομάδες και στο Αιτωλικό, με το θέαμα μάλιστα, να λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις, καθώς οι εντυπωσιακές εικόνες μεταδόθηκαν σ' όλο τον κόσμο.

Σχετικά:

Ένα τεράστιο πέπλο αράχνης σκέπασε το Αιτωλικό
Πρωτοφανές φαινόμενο: Πέπλο αράχνης καλύπτει 300 μέτρα βλάστησης στο Αιτωλικό (Φωτό)
Tags:
ιστός αράχνης, αράχνη, Ξάνθη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK