14:49 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Σάββας Ξηρός καλεί όσους αντιδρούν αίτημα αποφυλάκισής του, «να μάθουν για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας», επισημαίνοντας ότι ο ίδιος έχει ζητήσει συγγνώμη από το 2013 και θα πρέπει και η άλλη πλευρά να συγχωρεί.

Για το αίτημα οριστικής αποφυλάκισης που έχει καταθέσει και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, μίλησε ο Σάββας Ξηρός, τονίζοντας ότι «αυτοί που αντιδρούν, θα πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας» καθώς «το θέμα είναι νομικό».

Ο καταδικασμένος σε πέντε φορές ισόβια για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», τόνισε ότι έχει ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του ήδη από το 2013.

«Το θέμα της συγγνώμης είναι πολύ προσωπικό, έχω ζητήσει από το 2013. Πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί. Η συγγνώμη σε ένα πάνελ έγινε δεκτή μόνο από την Ντόρα Μπακογιάννη», είπε ο Σάββας Ξηρός, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα».

Για το αίτημα αποφυλάκισης είπε ότι δεν αισιοδοξεί πως θα γίνει δεκτό, καθώς έχει κάνει άλλες έξι αιτήσεις για ανήκεστη βλάβη, όμως «έχουν απορριφθεί». Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι εκτίσει τρεις φορές τα χρόνια φυλάκισης που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου για αποφυλάκιση.

«Τώρα έχω κάνει τα 16 χρόνια, για εμένα είναι 32 και τυπικά έχω 27 χρόνια, δηλαδή αυτά που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου, τα έχω κάνει τριπλάσια», είπε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι δε θα δεχθεί να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι». «Δε θα βγω, δε θα το δεχτώ, εδώ θα μείνω», είπε χαρακτηριστικά καθώς χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο μηχανισμό σαν τον τρόπο που «σκλαβώνουν σιγά — σιγά την Ελλάδα».

Ανατρέχοντας, τέλος, στην υπόθεση της εξάρθρωσης και δίκης της «17 Νοέμβρη», είπε «αν δεν έλεγα για τα βασανιστήρια στον Ευαγγελισμό, θα παρακολουθούσα τα δικαστήρια από το σπίτι μου». 

Tags:
νόμος Παρασκευόπουλου, αποφυλάκιση, 17 Νοέμβρη, Σάββας Ξηρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK