23:38 22 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Γ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του Στ. Κουράκου

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η δικογραφία σχηματίστηκε πριν έναν χρόνο οπότε και υπήρξαν στοιχεία των ελβετικών τραπεζών για ροές και κινήσεις χρημάτων που κατά τις δικαστικές Αρχές «δείχνουν» παράνομα ωφελήματα.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο πρώην Υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογητικής διαδικασίας για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας διάρκειας 16 ωρών του Γ. Παπαντωνίου, δεν έλειψαν οι εντάσεις καθώς οι ανακριτές Ηλιάννα Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου τον βομβάρδισαν με ερωτήσεις ο οποίος αμφισβητεί όλο το σκεπτικό της δικογραφίας που σχηματίστηκε εναντίον του. 

Ο πρώην υπουργός δε δέχεται ότι η σύμβαση για τις έξι φρεγάτες προκάλεσε ζημιά του Δημοσίου και μάλιστα, κατά την χθεσινή διαδικασία ανέβηκαν πολλές φορές οι τόνοι εντός του ανακριτικού γραφείου γιατί οι ανακριτές επί οκτώ ώρες ρωτούσαν τον κ. Παπαντωνίου μόνο γι' αυτό το θέμα. 

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ, απάντησε στους ανακριτές πως αν δεν υπέγραφε τη σύμβαση αυτή, η ζημιά του Δημοσίου θα ήταν 3 δισ. ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να δαπανηθούν για την κατασκευή νέων πλοίων.

«Η επιλογή που ουσιαστικά εισηγείστε μέσω του κατηγορητηρίου θα παραβίαζε τις αντοχές της οικονομίας και θα υπονόμευε την εθνική ασφάλεια», φέρεται να λέει στους δικαστικούς λειτουργούς.

Σημειώνεται επίσης ότι επί πέντε ώρες παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου, που έδωσε εξηγήσεις για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών.

Tags:
σύμβαση, δικογραφία, φρεγάτες, υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Σταυρούλα Κουράκου, Γιάννος Παπαντωνίου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK