15:29 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συμβολική αναστολή της λειτουργίας της ΑΣΟΕΕ σήμερα με απόφαση της Συγκλήτου, λόγω της παρουσίας έμπορων και χρηστών ναρκωτικών γύρω από το κτίριο.

Κλειστό θα μείνει σήμερα, για μία ημέρα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο με απόφαση της Συγκλήτου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία εμπόρων και χρηστών ναρκωτικών στις εγκαταστάσεις του.

Στην ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο κάνει λόγο για «μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγιεινή των φοιτητών και εργαζομένων στο Ίδρυμα» εξαιτίας των παραπάνω συνθηκών.

Παράλληλα, η Σύγκλητος σημειώνει πως ο φόβος και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους και κυρίως στους φοιτητές έχει ως «αποτέλεσμα αυτοί να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα» και τονίζει πως οι παραπάνω συνθήκες επιδεινώνονται όλο και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες.

Η ΝΔ θα καταργήσει τη σημερινή μορφή του πανεπιστημιακού ασύλου

Το πανεπιστημιακό άσυλο με τη σημερινή του μορφή θα καταργηθεί, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της ΝΔ για την παιδεία και τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπου τα ατομικά δικαιώματα διασφαλίζονται πλήρως, η παρακαταθήκη του ακαδημαϊκού ασύλου δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο πολιτικής κατάχρησης και ιστορικής διαστρέβλωσης. Γι' αυτό και το άσυλο με τη σημερινή του μορφή θα καταργηθεί. Ως εδώ!», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικά:

Κλείνει για μια ημέρα η ΑΣΟΕΕ λόγω ναρκωτικών
Tags:
ναρκωτικά, ΑΣΟΕΕ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK