Δικαστική αίθουσα

Δέκα άτομα καλεί ο εισαγγελέας ως υπόπτους για τη Folli Follie

© Φωτογραφία : SOOC / Alexandros Michailidis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Δέκα άτομα καλεί ως υπόπτους ο οικονομικός εισαγγελέας, Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος ερευνά την υπόθεση της Folli Follie, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για δύο αδικήματα.

Δέκα εμπλεκόμενους στην υπόθεση της Folli Follie καλεί ο οικονομικός εισαγγελέας σε ανωμοτί κατάθεση προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, ο οποίος ερευνά την υπόθεση των οικονομικών πεπραγμένων του Ομίλου, απέστειλε κλήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου σε πρόσωπα που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι πρώτες κλήσεις έχουν ήδη αποσταλεί σε τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου οι οποίοι κλήθηκαν να εμφανιστούν σήμερα ή αύριο.

Οι υπόλοιπες επτά κλήσεις αφορούν τρία μέλη του ΔΣ της Folli Follie, τον οικονομικό διευθυντή, τον επικεφαλής του λογιστηρίου, τον ορκωτό λογιστή που υπέγραψε ισολογισμούς, με βασικό προς το παρόν αυτόν του 2017, και τον επικεφαλής του ομίλου στην Ασία.

Οι κληθέντες έχουν τεθεί εδώ και καιρό στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας, καθώς ήδη έχουν τεθεί σε καθεστώς δέσμευσης περιουσιακά στοιχεία τους μετά από αιτήσεις που υπέβαλε ο κ. Δραγάτσης στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Με δύο βουλεύματα, που εκδόθηκαν κατόπιν των εισαγγελικών αιτημάτων, έχει διαταχθεί «πάγωμα» τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και χρηματοπιστωτικών τίτλων που κατέχουν οι δέκα εμπλεκόμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεσμεύονται λογαριασμοί και θυρίδες των μελών της διοίκησης της Folli — Follie

Η Folli Follie έχει βρεθεί στο «μικροσκόπιο» των αρχών από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη μη «παροχή αιτούμενων στοιχείων» που ζητήθηκαν από τη Folli Follie, όπως ταμιακά διαθέσιμα κ.ά.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στρεφόταν κατά της εταιρείας και για «παρεμπόδιση ελέγχου», ο οποίος ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM), όπου αναφέρεται πως ενδέχεται κάποια οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group να μην είναι ακριβή.

Συνήγοροι των κληθέντων ως «υπόπτων» προσέρχονται ήδη στον εισαγγελέα για να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, ώστε να ενημερωθούν για τις ενέργειες, των οποίων ζητούνται οι εξηγήσεις, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ. Έτσι, η διαδικασία των ανωμοτί καταθέσεων μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα.

Η εισαγγελική κίνηση με την αποστολή κλήσεων σε υπόπτους, ουσιαστικά, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της έρευνας, το επόμενο στάδιο της οποίας —μετά τις εξηγήσεις- θα καθορίσει και την ποινική αποτίμηση του εισαγγελικού λειτουργού για την όλη υπόθεση και την περαιτέρω πορεία της δικογραφίας.

Σχετικά:

Δεύτερη χρεοκοπία ομολόγου της Folli Follie Group
Αίρονται τα μέτρα προστασίας της Folli Follie, εκποιείται μέρος των περουσιακών στοιχείων
Προς πτώχευση και η θυγατρική της Folli Follie στις ΗΠΑ
Tags:
οικονομικό σκάνδαλο, σκάνδαλο, εισαγγελέας, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Folli-Follie
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK