07:58 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κατάθεση για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στο Μάτι έδωσε, μέσω υπομνήματος, ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς. Τι υποστήριξε.

Υπόμνημα, μεγέθους 70 σελίδων, κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίο είχε κληθεί να καταθέσει, με την ιδιότητα του υπόπτου, για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στο Μάτι

Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά του, ο κ. Μπουρνούς υποστηρίζει ότι η ετοιμότητα του δήμου βρισκόταν στο 100%, ενώ διαβεβαιώνει ότι είχαν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την πυρασφάλεια και τον καθαρισμό χωραφιών και δρόμων.

Όσον αφορά την επιχείρηση κατάσβεσης, ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι βρέθηκε και ο ίδιος στην Πεντέλη, λαμβάνοντας μέρος στην πυρόσβεση και εγκαταλείποντας το σπίτι του, το οποίο υπέστη ζημιές από τη φωτιά.

Αναφέρεται δε, στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε για την αποκατάσταση και τη στήριξη των πληγέντων, μέσω της χορήγησης επιδομάτων, του συντονισμού των εθελοντών κ.α.

Εκτός από τον κ. Μπουρνούς, εξηγήσεις στην Εισαγγελία έχουν κληθεί να δώσουν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, αλλά και στελέχη της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά:

Τραγωδία στο Μάτι: Προθεσμίες παίρνουν μέσω των συνηγόρων τους οι κρατικοί λειτουργοί
Οι εισαγγελείς καλούν Δούρου, Ψινάκη και άλλους 18 για την τραγωδία στο Μάτι
Η συγκλονιστική περιγραφή του πυροσβέστη που έχασε γυναίκα και παιδί στο Μάτι
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική
Tags:
φωτιά, πυρκαγιά, Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Μπουρνούς, Ραφήνα, Μάτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK