19:01 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Έρευνα

Στην ελληνίδα Μύρια Γαλάζη το φετινό βραβείο Παπανικολάου

CC0
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

Μια ελληνίδα κλινική ερευνήτρια είναι η φετινή νικήτρια του Βραβείου Παπανικολάου που διοργανώνεται από την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Μύρια Γαλάζη, μια ελληνίδα κλινική ερευνήτρια τιμήθηκε με το Βραβείο Παπανικολάου για το 2018 για την έρευνά της γύρω από τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη.

Η έρευνα της κ. Γαλαζή αφορά την κατανόηση των αιτιών που οδηγούν στην ανθεκτικότητα στη θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων μεταστατικού καρκίνου του προστάτη και στην καλύτερη μέθοδο αντιμετώπισης του φαινομένου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου και κατά τη διάρκειά της οι τέσσερις υποψήφιοι φιναλίστ για το βραβείο παρουσίασαν τις ερευνητικές τους εργασίες.

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν επιστήμονες με εργασίες στους τομείς της ιατρικής, οδοντιατρικής, βιοϊατρικής και της φαρμακολογίας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Μίλτος Κροκίδης μιλώντας για τον διαγωνισμό ανέφερε πως απευθύνεται κυρίως σε νέους, Έλληνες ερευνητές, που ζουν και εργάζονται στη Μ. Βρετανία.

«Φέτος είχαμε έναν σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων με εξαιρετικές εργασίες. Ο διαγωνισμός επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα της έρευνας που εκτελείται από τους Έλληνες στο Ηνωμένο Βασίλειο και χαιρόμαστε για το γεγονός ότι η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η πλατφόρμα όπου παρουσιάζεται η σημαντική αυτή προσφορά» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ — ΜΠΕ ο κ. Κροκίδης.

Η βραβευμένη ερευνήτρια θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την εργασία της σε πανεπιστήμιο της Κίνας, μέσω της πλατφόρμας συνεργασίας UKeMED.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK