19:01 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Κερί

Πέθανε ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Κώστας Βρεττάκος

CC0
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 80 ετών ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Κώστας Βρεττάκος μετά από χρόνια προβλήματα υγείας και νοσηλεία στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Πέθανε στα 80 του, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Κώστας Βρεττάκος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Σωτηρία μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό.

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Κώστας Βρεττάκος μετά από προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν από καιρό. Τελευταία νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938 και ήταν γιος του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου.

Σπούδασε κινηματογράφο στην Ελλάδα και την Ιταλία και εργάστηκε ως επιμελητής εκδόσεων, παραγωγός διαφημιστικών ταινιών, μεταφραστής λαϊκών μυθιστορημάτων και φωτογράφος εγκυκλοπαιδειών.

Ανάμεσα στις ταινίες του που ξεχώρισαν είναι «Το στρώμα της καταστροφής» και «Τα παιδιά της Χελιδόνας» (1987).

Ο Κώστας Βρεττάκος ίδρυσε επίσης τον εκδοτικό οίκο «Τρία Φύλλα».

Επιτέλεσε ειδικός σύμβουλος κινηματογραφίας του υπουργείου Πολιτισμού και πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου αλλά και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Eurimages, στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το 2016 δημοσίευσε το βιβλίο «Ασκήσεις περιέργειας» (εκδόσεις Ποταμός), που απέσπασε το Βραβείο Μυθιστορήματος της Ακαδημίας Αθηνών.

Tags:
σκηνοθέτης, συγγραφέας, Κώστας Βρεττάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK