23:01 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μητροπολίτες στρέφεται κατά του κυβερνητικού σχήματος και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που «για μία ακόμη φορά εμπαίζει την Εκκλησία», όπως υποστηρίζει και μάλιστα του αφιερώνει και μία «φωτογραφία-αγιογραφία».

Έντονη ήταν η αντίδραση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. 

Επιτίθεται κατά του «κυβερνητικού σχήματος των αθέων» και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας για μία ακόμη φορά εμπαίζει την Εκκλησία».

Υποστηρίζει ότι ο Κλήρος «εξωπετάγεται» και «ποδοπατείται», ενώ σημειώνει ότι «πρόσωπα σαν τον κ. Καρανίκα μπορούν να εισπράττουν κάθε μήνα ένα παχυλό μισθό ως στελέχη του πρωθυπουργικού επιτελείου, αλλά, δυστυχώς, ο Έλληνας παπάς, ο οποίος όχι μόνον εργάζεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, αφού οποιαδήποτε ώρα ο χριστιανός μπορεί να τον καλέσει, αλλά και στους ώμους του κουβαλάει μια ένδοξη ιστορία διακοσίων τόσων χρόνων, μετά την απελευθέρωση του Γένους από την τουρκική δουλεία, χωρίς να προσμετράμε και την ανεκτίμητη προσφορά του στα τετρακόσια (400) τόσα χρόνια της δουλείας (βλ. κρυφό Σχολείο, Μοναστήρια, όπως η Αγία Λαύρα, το Μέγα Σπήλαιο κλπ.), καθώς, λοιπόν, επαναλαμβάνουμε, ο Έλληνας Ορθόδοξος Παπάς φέρει στους ώμους του μια ανεκτίμητη προσφορά στο ελληνικό γένος και Έθνος, ο ιερός Ορθόδοξος Κλήρος πετάγεται στα σκουπίδια».

Όπως αναφέρει σε κείμενο που έχει αναρτήσει στη προσωπική του ιστοσελίδα, σημειώνει ότι αναμένεται με «ζωηρό ενδιαφέρον» η αντίδραση της Ιεράς Συνόδου κρίνοντας ότι η Εκκλησία βρίσκεται υπό διωγμό.

Κλείνοντας καλεί τους έλληνες ορθόδοξους Κληρικούς να ξεσηκωθούν με τη φράση «Πάρτε τα Λάβαρα της αντιστάσεως στα χέρια σας!». Στον πρωθυπουργό αφιερώνει μία «φωτογραφία-αγιογραφία».

Σχετικά:

Ιερά Σύνοδος: Δεν υπεγράφη συμφωνία μεταξύ κράτους και Εκκλησίας, αλλά υπάρχει πρόθεση
Tags:
Κυβέρνηση, Εκκλησία της Ελλάδος, Αμβρόσιος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK