14:15 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Δικαστική αίθουσα

Υπόθεση Υποβρυχίων: Πρόταση της Εισαγγελέα για ενοχή των βασικών κατηγορούμενων

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε την ενοχή των περισσότερων κατηγορούμενων για τα αδικήματα της νομιμοποίησης χρήματος από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας.

Την ενοχή των βασικών κατηγορουμένων για ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος και δωροδοκία, εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, στο οποίο εκδικάζεται η υπόθεση των υποβρυχίων.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του επιχειρηματία, Αλέξανδρου Αβατάγγελου, για ξέπλυμα και ενεργητική δωροδοκία, καθώς από τη διαδικασία προέκυψε ότι «επηρέαζε αξιωματούχους που βρίσκονταν στο κέντρο λήψης αποφάσεων αναφορικά με τις παραγγελίες των υποβρυχίων».

Τάχθηκε επίσης, υπέρ της ενοχής των τραπεζικών στελεχών, Φάνη Λυγινού και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, για ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος, αλλά και της ενοχής των Αντώνη Κάντα και Παναγιώτη Ευσταθίου, με την αναγνώριση ωστόσο, ελαφρυντικών.

Αντίθετα, εισηγήθηκε την απαλλαγή του επιχειρηματία, Πάνου Γερμανού, καθώς επίσης και στελεχών της SunLight για την υπόθεση των «αντισταθμιστικών ωφελημάτων των υποβρυχίων», κρίνοντας ότι η εταιρεία υλοποίησε τις υποχρεώσεις της προς όφελος του ελληνικού δημοσίου, ενισχύοντας την αμυντική βιομηχανία.

Τέλος, πρότεινε την απαλλαγή του Ιωάννη Μπέλτσιου για το αδίκημα του ξεπλύματος «βρόμικου» χρήματος, αλλά και την ενοχή του για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Σχετικά:

Τέλη Σεπτεμβρίου η απολογία του Παπαντωνίου για μίζες από φρεγάτες
Tags:
Δικαιοσύνη, μίζες, υποβρύχια, Εφετείο Κακουργημάτων, Ακης Τσοχατζόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK