21:29 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η νέα συνοριακή διάβαση που εγκρίθηκε σήμερα περιλαμβάνει τη δημιουργία εγκαταστάσεων συνοριακού ελέγχου, των απαραίτητων οδικών προσβάσεων, αλλά και παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ομόφωνη εξουσιοδότηση για την εκκίνηση των  προκαταρκτικών διαδικασιών για τη διάνοιξη νέας συνοριακής διάβασης μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ, στο Δήμο Πρεσπών Φλώρινας, έδωσε η Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος INTERREG-IPA GREECE-fYROM 2014-2020 στη Διαχειριστική Αρχή.

Το ζήτημα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στον Λαιμό Πρεσπών, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ. 

Η κεντρική ιδέα της πρότασης, που παρουσιάστηκε στα μέλη της επιτροπής από το Διευθυντή Προγραμμάτων στην Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, Αναστάσιο Σιδηρόπουλο, περιλαμβάνει την κατασκευή εγκαταστάσεων συνοριακού ελέγχου, των απαραίτητων οδικών προσβάσεων, αλλά και παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, όπως ανάπλαση του Λαιμού που πλέον θα γίνει οικισμός εισόδου της Ελλάδας.

Εταίροι του έργου θα είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο και στις δύο χώρες, με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με εκτιμώμενο συνολικό προϋπολογισμό τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Η υλοποίηση των δράσεων για τη δημιουργία του νέου συνοριακού περάσματος μεταξύ των δύο χωρών αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2019.

Tags:
συνοριακό πέρασμα, Πρέσπες, ΠΓΔΜ, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK