19:01 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Δικαστική αίθουσα

Αθώος ο ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας αρτοποιείων για υπόθεση μαστροπείας

© Φωτογραφία : SOOC / Alexandros Michailidis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Από τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, απαλλάχθηκαν οι 20 κατηγορούμενοι.

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 20 κατηγορούμενοι, οι οποίοι κατηγορούνταν για εμπλοκή σε κύκλωμα σωματεμπορίας. Αθώος κρίθηκε και ο επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας αθηναϊκών αρτοποιείων.

Το δικαστήριο, μετά και την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορούμενους, απαλλάσσοντάς τους από τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, μαστροπείας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Κατά την κρίση του δικαστηρίου δεν προέκυψαν ενδείξεις ή αποδείξεις, οι οποίες να συνδέουν τους κατηγορουμένους με τις εγκληματικές πράξεις που τους αποδίδονταν. Υπενθυμίζεται ότι η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και ολοκληρώθηκε μετά από πέντε συνεδριάσεις.

Πάντως, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στο δικαστήριο δεν προσήλθαν και ως εκ τούτου, δεν κατέθεσαν οι τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες, οι οποίες είχαν καταγγείλει την όλη υπόθεση. Να σημειωθεί ότι η εκδίκαση αφορούσε δικογραφία που σχηματίστηκε πριν περίπου οκτώ χρόνια (σ.σ. 2010), με πρωταγωνιστή τον γνωστό επιχειρηματία. 

Είχε προηγηθεί άλλη μία δικογραφία, με 23 κατηγορούμενους, που σχηματίστηκε το 2008, μετά από πληροφορίες της Interpol. Για την υπόθεση αυτή, το 2015, καταδικάστηκαν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο ο επιχειρηματίας και άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι του.

Tags:
σωματεμπορία, εισαγγελική έρευνα, Δικαιοσύνη, Εφετείο Κακουργημάτων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK