19:02 24 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Σταθμός Χαλάνδρι

Από το Σάββατο επανέρχονται τα ενιαία δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο

© AFP 2019 / Fayez Nureldine
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η αναστολή της ενιαίας διαδρομής του μετρό από την Αγία Μαρίνα έως το Αεροδρόμιο προκάλεσε την αντίδραση του επιβατικού κοινού που έκανε λόγο για ταλαιπωρία από τις αλλαγές.

Επανέρχονται από το Σάββατο τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό στον προγενέστερο σχεδιασμό και έτσι οι μετακινήσεις από και προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα γίνονται χωρίς μετεπιβιβάσεις στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Τα δρομολόγια με κατεύθυνση το αεροδρόμιο θα ξεκινούν (κάθε 00:26 και 00:56 της ώρας) από το σταθμό «Αγ. Μαρίνα», ενώ οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:24 και 00:54 της ώρας) θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στο σταθμό «Αγ. Μαρίνα».

Όπως αναφέρει η ΣΤΑΣΥ σε ανακοίνωσή της «ο επανασχεδιασμός των δρομολογίων που ίσχυσαν από την 1η Νοεμβρίου αποσκοπούσε στον εξορθολογισμό του συγκοινωνιακού έργου» ωστόσο «λαμβάνοντας υπόψη τα έστω και περιορισμένης κλίμακας αιτήματα για κατάργηση των μετεπιβιβάσεων, αποφάσισε για λόγους κοινωνικής ευθύνης και επιβεβαιώνοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της να επαναφέρει τα δρομολόγια στην προηγούμενη μορφή τους».

Η εταιρεία απαντά στην κριτική περί προβλημάτων τονίζοντας ότι «η επαναφορά στον προηγούμενο σχεδιασμό καταδεικνύει, πέραν των άλλων, ότι ήταν αβάσιμες οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν για αδυναμία εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου λόγω προβλημάτων σε συρμούς και έλλειψης ανταλλακτικών».

Tags:
αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Μετρό, ΣΤΑΣΥ, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK