23:56 22 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Νοσοκομείο

Καταγγελία για τραυματισμό συνοδού ασθενή από πτώση σοβά στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

© Φωτογραφία : SOOC / Paleologos Nick
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ένα άτομο φέρεται να τραυματίστηκε έπειτα από πτώση σοβά στην ορθοπεδική κλινική του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ και τι απαντάει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Καταγγελία για τραυματισμό συνοδού ασθενή, έπειτα από πτώση σοβά, ανέλαβε να διερευνήσει η διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Το περιστατικό, το οποίο κατέστη γνωστό από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), φέρεται να έλαβε χώρα σε θάλαμο ορθοπεδικής κλινικής.

Η διοίκηση του νοσοκομείου δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε μέτρα αποκατάστασης του προβλήματος, αλλά και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του τραυματία.

Διευκρίνισε πάντως, ότι «η ανακαίνιση του ορόφου πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 2002-2004», ενώ έκτοτε οι συντηρήσεις των θαλάμων και του κτιρίου υλοποιούνται από το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

«Το σημερινό ατυχές περιστατικό ήταν αδύνατο να προβλεφθεί, δεδομένου ότι σε πρόσφατη ανακαίνιση χρωμάτων το καλοκαίρι του 2017 δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα σε επίχρισμα του θαλάμου» κατέληξε η διοίκηση.

Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Στο Νοσοκομείο Νίκαιας στην Ορθοπεδική Κλινική κατέρρευσε το ταβάνι χθες τα μεσάνυχτα σε θάλαμο νοσηλείας και τραυμάτισε σοβαρά τη μητέρα νεαρού ασθενή που σήμερα θα χειρουργούταν. Αν είναι δυνατόν! Τριτοκοσμικές συνθήκες Νοσηλείας!

Οι υποδομές και ο εξοπλισμός των Νοσοκομείων είναι σε πολύ κακή κατάσταση λόγω έλλειψης συντήρησης. Πόσο πρέπει να φωνάξουμε για να μας ακούσει η κυβέρνηση! Προτιμούν να διαθέτουν 18.600 ευρώ να βάψουν το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και να αλλάξει κουρτίνες η κα Νοτοπούλου αντί να συντηρήσουν τα Νοσοκομεία!

Η απάντηση της διοίκησης

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Νίκαιας —Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» εκφράζει τη λύπη της σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα περί ώρα 6π.μ. στο θάλαμο 11 της Ορθοπαιδικής Κλινικής και την αμέριστη συμπαράστασή της στη συνοδό και στο νοσηλευόμενο ασθενή. Επίσης ενημερώνει τα ακόλουθα:

Η ανακαίνιση όλου του ορόφου πραγματοποιήθηκε μερίμνη της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. το χρονικό διάστημα 2002 — 2004 και παράλληλα ενισχύθηκε ο φέρων οργανισμός του κτιρίου (στατική ενίσχυση του κτιρίου). Έκτοτε οι συντηρήσεις των θαλάμων και του κτιρίου γίνονται από το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το σημερινό ατυχές περιστατικό ήταν αδύνατο να προβλεφθεί, δεδομένου ότι σε πρόσφατη ανακαίνιση χρωμάτων το καλοκαίρι του 2017, δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα στο επίχρισμα του θαλάμου. Κατόπιν τούτων, η Διοίκηση του Νοσοκομείου λαμβάνει άμεσα μέτρα αποκατάστασης του τεχνικού προβλήματος.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος προέβη σε όλες τις ενέργειες για την διερεύνηση της υγείας της συνοδού και του νοσηλευόμενου ασθενή. Από το γενόμενο έλεγχο δε διαπιστώθηκαν σωματικές βλάβες.

Σημειωτέον ότι ο νοσηλευόμενος ασθενής, μετά το εν λόγω συμβάν, υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση. Η Διοίκηση θα προβεί αμελλητί σε διερεύνηση του γεγονότος με κάθε πρόσφορο μέσο.

Tags:
ασθενής, νοσοκομείο, ΠΟΕΔΗΝ, Νίκαια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK