06:05 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Εξηγήσεις για τη συμφωνία Εκκλησίας - Πολιτείας ζήτησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο Φανάρι βρέθηκε η γενική πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, η οποία έδωσε εξηγήσεις στον Οικουμενικό Πατριάρχη για την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Ιερώνυμο.

Εξηγήσεις από τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Γιωργία Σουλτανοπούλου, ζήτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας για τον «εξορθολογισμό» των σχέσεων των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικά μέσα ενημέρωσης, ο Πατριάρχης συναντήθηκε στο Φανάρι με την κα Σουλτανοπούλου, η οποία τον ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες των όσων συμφωνήθηκαν στο Μαξίμου, την Τρίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, το Σάββατο, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα υποδεχθεί τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης του τελευταίου στην Κωνσταντινούπολη.

Την ίδια ώρα, η Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας ανακοίνωσε τη σύγκλισή της για την επόμενη Παρασκευή (16/11), προκειμένου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να ενημερώσει το ανώτατο εκκλησιαστικό όργανο.

Σχετικά:

Τζανακόπουλος: Ανοίγουν 10.000 θέσεις στο Δημόσιο με τη συμφωνία Εκκλησίας - Πολιτείας
Ιερά Σύνοδος: Δεν υπεγράφη συμφωνία μεταξύ κράτους και Εκκλησίας, αλλά υπάρχει πρόθεση
Ικανοποιημένη η ΝΔ για τη συμφωνία κυβέρνησης - Εκκλησίας
Πόσα χρήματα δαπανά το Δημόσιο για τους ιερείς και πόσο εφικτές είναι οι 10.000 προσλήψεις
Tags:
διαχωρισμός Κράτους Εκκλησίας, προξενείο, Εκκλησία της Ελλάδος, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Κώστας Γαβρόγλου, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Κωνσταντινούπολη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK