18:59 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Αίθουσα στο υπουργείο εξωτερικών

ΥΠΕΞ: Ζητάει διευκρινίσεις από τα Τίρανα για την απαγόρευση εισόδου σε 52 Έλληνες

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

«Προσβλέπουμε σε ουσιαστικές διευκρινίσεις για την απόφαση των αλβανικών αρχών να κηρύξουν ανεπιθύμητους 52 Έλληνες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Εξωτερικών. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Εξηγήσεις από τα Τίρανα για την απόφαση να κηρύξουν «ανεπιθύμητους» 52 Έλληνες που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ζήτησε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

«Στην ευαίσθητη αυτή συγκυρία αναμένουμε η Αλβανία να απέχει από δηλώσεις και ενέργειες που επιβαρύνουν το κλίμα των σχέσεων μας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του..

Και πρόσθεσε: «Προσβλέπουμε σε ουσιαστικές διευκρινίσεις για τη σημερινή απόφαση των αλβανικών αρχών να κηρύξουν, μαζικά, ανεπιθύμητους 52 Έλληνες πολίτες».

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, αλλά περιμένουμε το ίδιο και από τους γείτονές μας» κατέληξε το γραφείο Τύπου του ελληνικού υπουργείου.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας καταλόγισε στους 52 Έλληνες πολίτες την «οργάνωση ενεργειών εις βάρος της αλβανικής κυριαρχίας».

Χαρακτήρισε μάλιστα, ως «απαράδεκτη, χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση», «τα όσα έγιναν από άτομα και ομάδες που ήρθαν από την Ελλάδα και κακοποίησαν τον σεβασμό μας προς την οικογένεια που πενθούσε και μετατρέποντας το τελετουργικό ταφής σε απαράδεκτο εξτρεμισμό».

​«Κανείς δεν πρέπει να εκλάβει τη σοφία μας για αδυναμία και κανένας ξένος δεν μπορεί να παραβιάζει τους νόμους χωρίς να αντιμετωπίσει τις συνέπειες, τον νόμο και τις φιλοσοφικές παραδόσεις αυτής της χώρας» έσπευσε να προσθέσει.

Σχετικά:

Αλβανικό ΥΠΕΣ: Απαγόρευση εισόδου σε 52 Έλληνες που πήγαν στην κηδεία του Κατσίφα
Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα
Αυτοσυγκράτηση σε όσους πάνε στην κηδεία Κατσίφα, συστήνουν οι ελληνικές αρχές
Tags:
διπλωματία, Υπουργείο Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κατσίφας, Αλβανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK