15:19 24 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Στη Ρωσία εκδόθηκε κατηγορούμενος για παράνομο εμπόριο βότκας

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20

Ο Αφτάντιλ Γκεοργκίεφ παραδόθηκε την Παρασκευή στις ρωσικές αρχές, καθώς κατηγορείται για παράνομη εμπορία και διακίνηση αλκοόλ. Είχε συλληφθεί στην Ελλάδα το 2016.

Στην έκδοση του Αφτάντιλ Γκεοργκίεφ στη Μόσχα προχώρησαν οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το γραφείο Τύπου του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας.

Ο Γκεοργκίεφ αντιμετωπίζει την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, με στόχο την παράνομη εμπορία και διακίνηση αλκοόλ.

Σύμφωνα με τη δικαστική έρευνα, από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014, ο Γκεοργκίεφ συμμετείχε στη δημιουργία μίας εγκληματικής «κοινότητας», υπό τη σκέπη της οποίας λειτουργούσαν αρκετές παράνομες ομάδες.

Το τμήμα της «κοινότητας», το οποίο τελούσε υπό τον έλεγχό του, ασχολούταν με την παράνομη διακίνηση βότκας, διάφορων σημάτων, σε περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το 2016, ο Γκεοργκίεφ συνελήφθη στην Ελλάδα και τον Ιούνιο του ίδιου έτους, η ρωσική κυβέρνηση απέστειλε επίσημο αίτημα για την έκδοσή του.

Η παράδοση του κατηγορούμενου στις αστυνομικές αρχές της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στον Διεθνή Αερολιμένα των Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Tags:
εγκληματικότητα, εμπόριο, αλκοόλ, αστυνομία, Ελλάδα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK