19:23 24 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Στιγμιότυπο απο σταθμό του μετρό στην Αθήνα

Επανέρχονται τα δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο χωρίς μετεπιβίβαση

© Φωτογραφία : SOOC/Alexandros Michailidis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Μετά από παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών οι αλλαγές που εφαρμόστηκαν την 1η Νοεμβρίου στα δρομολόγια του μετρό προς το αεροδρόμιο παύουν να ισχύουν και επανέρχονται τα ολοκληρωμένα δρομολόγια της γραμμής 3 του μετρό.

Επανέρχονται από σήμερα τα τα δρομολόγια της γραμμής 3 του μετρό (Αγία Μαρίνα-Αεροδρόμιο-Αγία Μαρίνα) με τις μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» να γίνονται και πάλι χωρίς μετεπιβιβάσεις στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τα δρομολόγια επανέρχονται ύστερα από σχετική παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών.

Τα δρομολόγια με κατεύθυνση το αεροδρόμιο θα ξεκινούν (κάθε 00:26 και 00:56 της ώρας) από τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα», ενώ οι συρμοί που θα εκκινούν από το αεροδρόμιο (κάθε 00:24 και 00:54 της ώρας) θα τερματίζουν τη διαδρομή τους στον σταθμό «Αγ. Μαρίνα».

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, «ο επανασχεδιασμός των δρομολογίων που ίσχυσαν από την 1η Νοεμβρίου αποσκοπούσε στον εξορθολογισμό του συγκοινωνιακού έργου της ΣΤΑΣΥ». Παρά ταύτα, αναφέρει η διοίκησή της, η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη τα έστω και περιορισμένης κλίμακας αιτήματα για κατάργηση των μετεπιβιβάσεων, αποφάσισε για λόγους κοινωνικής ευθύνης και επιβεβαιώνοντας τον δημόσιο χαρακτήρα της να επαναφέρει τα δρομολόγια στην προηγούμενη μορφή τους.

«Η επαναφορά, ωστόσο, στον προηγούμενο σχεδιασμό καταδεικνύει, πέραν των άλλων, ότι ήταν αβάσιμες οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν για αδυναμία εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου λόγω προβλημάτων σε συρμούς και έλλειψης ανταλλακτικών», προσθέτει η ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Tags:
σταθμός δουκίσσης πλακεντίας, δρομολόγια, αεροδρόμιο, Μετρό, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK