Δικαστική αίθουσα

Ποιες μεγάλες υποθέσεις έχει χειριστεί ο Ισίδωρος Ντογιάκος

© Φωτογραφία : SOOC / Alexandros Michailidis
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10

Χρυσή Αυγή, Ανδρέας Βγενόπουλος, δομημένα ομόλογα και Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, είναι μερικές από τις υποθέσεις που έχει χειριστεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

«Πρόσωπο της ημέρας» είναι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, έξω από το σπίτι του οποίου εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έχει χειριστεί μία σειρά σοβαρών δικαστικών υποθέσεων, κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας του στο εισαγγελικό σώμα.

Μεταξύ άλλων, έχει αναλάβει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ζητώντας την παραπομπή σε δίκη 70 προσώπων, ανάμεσα στους οποίους και των 18 βουλευτών του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης, στελέχη του ακροδεξιού κόμματος χαρακτήριζαν τον κ. Ντογιάκο ως «υποχείριο του Σαμαρά».

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός έχει χειριστεί και το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, αλλά και την υπόθεση του «Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας», με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντογιάκος: Είδα με τα μάτια μου τον εκρηκτικό μηχανισμό

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο κ. Ντογιάκος επανεκλέγει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, παρά την πειθαρχική καταδίκη που του είχε επιβληθεί για «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητα του εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας», με αφορμή την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ένα μήνα αργότερα, βέβαια, υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη θέση αυτή, όταν επιδόθηκε η σχετική απόφαση. Η πειθαρχική διαδικασία είχε ασκηθεί από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, λόγω καταγγελιών για μεθοδεύσεις υπέρ του αποθανόντος επιχειρηματία.

Σχετικά:

Bόμβα έξω από το σπίτι του Ντογιάκου, οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ
Εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του αντιεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου στο Βύρωνα
Tags:
Δικαιοσύνη, Χρυσή Αυγή, Άρειος Πάγος, Ισίδωρος Ντογιάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK