21:04 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Να παραμείνουν οι κληρικοί στο μισθολόγιο του Δημοσίου η απόφαση της Ιεραρχίας

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Ιεράρχες συμφώνησαν ομόφωνα ότι τίθεται εκτός διαλόγου το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών, ενώ για τα υπόλοιπα θέματα θα διαμορφωθεί αρμόδια επιτροπή που θα τα συζητήσει.

Λίγο πριν τις 15:00 ολοκληρώθηκε η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας με ομόφωνη συμφωνία των ιεραρχών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Συνόδου, οι ιεράρχες αποφάσισαν ότι τίθεται εκτός διαλόγου το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών, καθώς δεν έγινε δεκτό.

«Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ομοφώνως αποφάσισε: Να εμμείνει στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Ωστόσο, όλα τα υπόλοιπα θέματα που θέτει η προτεινόμενη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της Εκκλησίας, θα συζητηθούν μέσω επιτροπής που θα διαμορφωθεί. 

Οι ιεράρχες, συμφώνησαν συγκεκριμένα «να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος» και «να αναθέσει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο την συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από Ιεράρχες, Νομικούς, Εμπειρογνώμονες και Εκπροσώπους του Εφημεριακού Κλήρου για την μελέτη των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, ο καρπός της οποίας θα υποβληθεί στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τελική έγκριση.».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε ένταση, που οδήγησε τελικά στην αποχώρηση δύο μητροπολιτών από τη Σύνοδο πριν την ολοκλήρωσή της.

Συγκεκριμένα από τη Σύνοδο αποχώρησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σάββατος, αμέσως μετά την εισήγηση του Αρχιεπίσκοπου, ενώ λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποχώρησε και ο μητροπολίτης Καισαριανής.

Tags:
μισθοδοσία, Εκκλησία, Εκκλησία της Ελλάδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK