Χιονοδρομικό

Χιονοδρομικό κέντρο και το καλοκαίρι στα Καλάβρυτα

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σε μια αναβάθμιση που αναμένεται να του επιτρέψει να λειτουργήσει ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες πρόκειται να προχωρήσει το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων από το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Το πρότζεκτ έχει προϋπολογισμό περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιώργο Λαζουρά, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το χιονοδρομικό κέντρο θα μπορεί να λειτουργεί ακόμα και το καλοκαίρι.

«Η λειτουργία του χιονοδρομικού τους καλοκαιρινούς μήνες, θα δίνει την ευκαιρία για βόλτα στο βουνό με τους νέους αναβατήρες, αλλά και επισκέψεις στην κορυφή του Χελμού και στο τηλεσκόπιο "Αρίσταρχος"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις αλλαγές στο χιονοδρομικό κέντρο, όπως είπε ο δήμαρχος, θα λειτουργήσουν δύο νέοι αναβατήρες με καμπίνες και καρεκλάκια, θα αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις της ενέργειας και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός, θα δημιουργηθεί πάρκινγκ για τους αναβατήρες έκτασης 700 τ.μ., θα συντηρηθούν κτίρια, θα κατασκευαστεί βιολογικός καθαρισμός και θα αγοραστούν νέοι χιονοστρωτήρες».

Ακόμη, προβλέπεται να προχωρήσει και το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων αλλά και να γίνουν παρεμβάσεις ανασχεδιασμού στις πίστες του σκι.

Tags:
χιονοδρομικό κέντρο, σκι, Καλάβρυτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK