ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι κάτοικοι της πόλης Σεφερχισάρ της Σμύρνης θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων των πυρκαγιών στο Μάτι. Στην πρωτοβουλία τους συμμετείχε και η γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη.

Εκατό νεαρά δέντρα ελιάς φύτεψαν οι κάτοικοι της πόλης Σεφερχισάρ της Σμύρνης στην Τουρκία, προς τιμήν των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Mάτι.

Στη συγκινητική πρωτοβουλία των κατοίκων του Σεφερχισάρ, το παρόν έδωσε και η γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η κ. Παπούλια ευχαρίστησε τον δήμαρχο του Σεφέρχισαρ, Τουντς Σόιερ, και τους πολίτες της πόλης για την πρωτοβουλία τους και υπενθύμισε ότι τον Αύγουστο του 1999, την επομένη του καταστρεπτικού σεισμού που έπληξε τη Δυτική Τουρκία, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Ελλάδα συνέδραμε τους Τούρκους στη διάσωση εγκλωβισμένων.

​«Χαίρομαι που τόσοι πολλοί αυτοδιοικητικοί και επιμελητηριακοί παράγοντες των παραλίων της Δυτικής Τουρκίας, αλλά και απλοί πολίτες δεν ξέχασαν. Τίμησαν τους γείτονές τους και τη μνήμη των δικών μας αδικοχαμένων θυμάτων», ανέφερε η Αργυρώ Παπούλια.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης, Τουντς Σόιερ έγραψε στο Twitter ότι «αν και τα ονόματα των χωρών είναι διαφορετικά, τα βάσανα είναι κοινά… Ο Δήμος του Σεφερχισάρ δεν έχει  ξεχάσει τις 100 ψυχές που χάθηκαν στις πυρκαγιές του Ιουλίου. Φυτεύουμε ελαιόδεντρα  στη μνήμη τους».

Tags:
ελιά, δενδροφύτευση, Σμύρνη, Μάτι, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK