21:33 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων αφορά τα χαμηλότερα εισοδήματα, καθώς επίσης και κατοικίες χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας, ενώ ο προϋπολογισμός των επιπλέον αιτήσεων είναι 34 εκατ. ευρώ.

Εγκρίθηκε η υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ» επιπλέον 2.127 αιτήσεων, επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων 33,72 εκατ. ευρώ. Μετά τις σημερινές αποφάσεις, το συνολικό ύψος των πόρων που διοχετεύονται στην οικονομία μέσω του προγράμματος διαμορφώνεται στα 525 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

— Από τα 33,72 εκατ. ευρώ των νέων αιτήσεων που εγκρίθηκαν, τα 24,15 χρηματοδοτούνται από δημόσια δαπάνη.

— Πλέον έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα 39.793 αιτήσεις, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων 524,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 354 εκατ. ευρώ προκύπτουν από δημόσια δαπάνη.

— Καλύπτεται, έτσι, περίπου το 70% του προϋπολογισμού άμεσης ενίσχυσης του προγράμματος.

— Από τις 2.127 αιτήσεις που εγκρίθηκαν σήμερα, το 42,8% έχει λάβει προέγκριση δανείου από συνεργαζόμενες τράπεζες, ενώ για τις υπόλοιπες το απαιτούμενο ποσό πέραν της επιχορήγησης καλύπτεται με ίδια κεφάλαια

Όπως και στην προηγούμενη υπαγωγή, η συντριπτική πλειονότητα των αιτήσεων αφορά τα χαμηλότερα εισοδήματα, καθώς επίσης και κατοικίες χαμηλής ενεργειακής κατηγορίας.

Tags:
ενέργεια, εξοικονόμηση κατ'οίκον, Υπουργείο Περιβάλλοντος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK