23:39 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αθώοι κρίθηκαν λόγω αμφιβολιών οι 21 κάτοικοι της Χαλκιδικής που κατηγορούνταν για τον εμπρησμό του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, το 2013.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώους τους 21 κατοίκους της Χαλκιδικής που κατηγορούνταν για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013.

Το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα, λόγω αμφιβολιών, όλους τους κατηγορούμενους, μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Στο άκουσμα της απόφασης, συγγενείς, φίλοι και αλληλέγγυοι των κατηγορουμένων ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

«Από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και την ακροαματική διαδικασία προκύπτουν ενδείξεις ενοχής εις βάρος των κατηγορουμένων, πλην όμως προέκυψαν περιστατικά που αντικρούουν τις ενδείξεις αυτές και δημιουργούν αμφιβολίες ως προς την ενοχή τους», ανέφερε ο πρόεδρος του δικαστηρίου κατά την εκφώνηση της απόφασης. Ο ίδιος εξήγησε ότι «απαιτείται πλήρης απόδειξη ενοχής προκειμένου να δημιουργηθεί πλήρης δικανική πεποίθηση στο δικαστήριο».

Το κατηγορητήριο που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής περιελάμβανε τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κατασκευής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης της ληστείας, κ.α.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή πέντε εκ των εμπλεκομένων.

Tags:
δίκη, αθώωση, δικαστήριο, Ελληνικός Χρυσός, Σκουριές, Χαλκιδική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK