00:04 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ρουβίκωνας, φέιγ βολάν

Στα γραφεία εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών τα μέλη του Ρουβίκωνα (Βίντεο)

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας συνομίλησαν σε έντονο ύφος με τη διοίκηση της εταιρείας «Ανδρομέδα». Προτού αποχωρήσουν, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν φέιγ βολάν.

Στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ιχθυοκαλλιεργείων «Ανδρομέδα» εισέβαλαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Καταγγέλλοντας την καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος, η αναρχική ομάδα συνομίλησε σε έντονο ύφος με τα μέλη της διοίκησης, ενώ προτού αποχωρήσει φώναξε συνθήματα και πέταξε φέιγ βολάν.

Σε κείμενο του, μάλιστα, σε ιστοσελίδα αναρχικού περιεχομένου, ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ο όμιλος Ανδρομέδα, με την υποστήριξη κράτους, πολυεθνικών κολοσσών και funds, συνεχίζει απροβλημάτιστα το περιβαλλοντικό έγκλημα που ξεκίνησε το 1997, με στόχο να διπλασιάσει την παραγωγή, την εξαγωγική δύναμη και τα κέρδη του τα επόμενα χρόνια, αδιαφορώντας για τις καταγγελίες κατοίκων σε κάθε περιοχή όπου υπάρχουν μονάδες.

»Δε χρειάζεται να επαναλάβουμε τι επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο για όλους και όλες μας ανεξαιρέτως. Αυτό που χρειάζεται είναι αυτό το έγκλημα να σταματήσει. Η αλήθεια για την διαδικασία παραγωγής της τροφής, η παιδεία γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα και η σύνδεσή τους με την ίδια την ύπαρξη μας είναι στην κυριολεξία ζητήματα ζωής και θανάτου.

»Η γνώση και η ατομική έρευνα, η μαζικότητα των αντιστάσεων στο δρόμο είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».

Σχετικά:

O Ρουβίκωνας για την σύλληψη και τον τραυματισμό μελών του στην πορεία του Πολυτεχνείου
Ο Ρουβίκωνας διοργανώνει... ρεμπέτικο γλέντι στη Φιλοσοφική Σχολή
Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά
Tags:
εταιρεία, ιχθυοκαλλιέργειες, Ρουβίκωνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK