07:26 18 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Το κλείσιμο του ΑΡΤ ανακοίνωσε ο Καρατζαφέρης, μετά το πρόστιμο του ΕΣΡ

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
ΑΡΤ
0 0 0

«Σας δηλώνω ότι το κανάλι κλείνει», γνωστοποίησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης από τη συχνότητα του ΑΡΤ, μετά το πρόστιμο 150.000 ευρώ του ΕΣΡ για ερώτημα του τηλεοπτικού σταθμού προς τους τηλεθεατές σχετικά με τον Ζακ Κωστόπουλο.

Το κλείσιμο του ΑΡΤ ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σε τηλεοπτική του εκπομπή στις 30 Νοεμβρίου, καθώς όπως είπε το κανάλι δεν θα μπορέσει αντεπεξέλθει οικονομικά, μετά από το πρόστιμο που του επέβαλε το ΕΣΡ.

«Είχαμε κάνει μία δημοσκόπηση με τον Ζακ Κωστόπουλο, την οποία βέβαια κατήγγειλαν, πήραν στα χέρια τους μία πολύ οργανωμένη ομάδα ανθρώπων (…). Το θέμα πήγε στο ΕΣΡ, το ΕΣΡ συνεδρίασε, εφάνη εξ αρχής ποια ήταν η διάθεση της ολομέλειας και τελικά έβαλαν πρόστιμο 150.000 ευρώ. Ένα τεράστιο πρόστιμο, το οποίο μας οδηγεί στο κλείσιμο του καναλιού, δεν μπορούμε αντεπεξέλθουμε, ας μην έχουμε καμία ψευδαίσθηση», ανέφερε ο ίδιος, συνεχίζοντας: «Σας δηλώνω ότι το κανάλι κλείνει, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε από την 1η του έτους». 

Παράλληλα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε την εκτίμηση ότι διώκεται για ιδέες που δεν είναι αρεστές από την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό για ερώτημα που καλούσε τους τηλεθεατές να απαντήσουν σχετικά με τον Ζακ Κωστόπουλο, μετά τον θάνατο του 33χρονου έξω από το κοσμηματοπωλείο τον Σεπτέμβριο. Το ΕΣΡ έκρινε προς υπήρξε προσβολή μνήμης του νεκρού, δυσμενής διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού του ατόμου και παραποίηση των γεγονότων.

Tags:
ΑΡΤ, ΕΣΡ, Γιώργος Καρατζαφέρης, Ζακ Κωστόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK